Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român din Belgia, închis 15 ani pentru omor. Bărbatul a luat viața unui conațional - FOTO
WhatsApp
Un român a fost condamnat la 15 ani de închisoare în Belgia, după ce a ucis un alt conațional și a rănit un altul.
Foto: Amond Radu / Sursa: belga.be

Un român în vârstă de 26 de ani a fost condamnat la 15 ani de închisoare după ce acesta a omorât un conațional, și rănit pe altul, în urma unei dispute legate de bani.

Din informațiile oferite de autoritățile belgiene, evenimentul a avut loc în anul 2021, când criminalul a fost implicat într-o dispută cu alți doi conaționali din cauza unei sume de bani restante în urma unor lucrări pe un șantier din Seneffe.

Pe parcursul discuției tensionate, românul, identificat de presa locală ca Amond Radu, și-a pierdut cumpătul și l-a înjunghiat de trei ori pe unul dintre ceilalți români. Al treilea a intervenit rapid pentru a-i separa pe cei doi, însă a fost și el rănit la braț. 

Criminalul și-a recunoscut fapta 

 

Instanța a luat în considerare circumstanțe atenuante precum absența unui cazier judiciar și mărturisirile sincere ale lui Amond Radu. Cu toate acestea, Curtea de Apel din Hainaut a fost luată decizia de a-l condamna la o pedeapsă severă de 15 ani de închisoare, dat fiind gravitatea faptei comise, scrie 7sur7

Românul și-a recunoscut faptele și a fost arestat imediat de autoritățile locale. Acesta a ajuns în Belgia cu câteva luni înainte de incident, venind din Cipru, unde locuia cu mama sa, și având experiență în domeniul construcțiilor din țări precum Anglia și Germania. 

Victima, pe nume Ciprian Bruștureanu, a fost descris ca fiind o persoană cu o reputație proastă și era cunoscut pentru comportamentul său violent. În istanță, Bruștureanu a fost prezentat ca fiind presupusul bodygoard al unuia dintre participanții la conflict. 

 

--------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel