Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român condamnat la închisoare în țară după ce a condus băut, căutat în toată Europa, prins într-un autocar la granița Germaniei
WhatsApp
Polițiștii germani au prins, în noaptea de luni spre marți, un român căutat în toată Europa în timpul controalelor de frontieră pe autostrada A93. Bărbatul fusese condamnat de un tribunal din România la un an de închisoare pentru conducere sub influența alcoolului în primăvara acestui an.

În cursul nopții de luni spre marți, poliția federală germană a reținut un român căutat în întreaga Europă în timpul unor controale la frontiera autostrăzii A93. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, se expune acum riscului de a primi o pedeapsă de un an de închisoare în țara sa natală.

Ofițerii poliției federale l-au supus unui control pe pasagerul respectiv, care se deplasa cu autobuzul la intrarea în Germania, în localitatea Kiefersfelden. În timpul verificărilor de identitate, sistemul informatic al poliției a indicat că acesta era căutat de autoritățile judiciare române în cadrul spațiului Schengen, pe baza unui mandat de arestare. Conform acestui mandat, bărbatul fusese condamnat de către un tribunal din România la o pedeapsă de un an de închisoare pentru conducere sub influența alcoolului în primăvara acestui an.

După arestarea cetățeanului român, poliția federală din Rosenheim a informat Procuratura Generală din München, iar acesta a fost prezentat apoi în fața autorităților judiciare competente. În conformitate cu hotărârea judecătorului, individul arestat a fost transferat marți la închisoarea München-Stadelheim. Acolo, el așteaptă să fie extradat în România, unde va trebui să execute pedeapsa de un an de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel