Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român condamnat în primă instanţă la doi ani de închisoare. A încercat să răpească o fetiţă de pe stradă
WhatsApp
Un bărbat de 41 de ani din judeţul Mureş, care în luna octombrie a anului trecut a încercat să răpească o fetiţă de 12 ani de pe stradă, pe raza localităţii bistriţene Nimigea, a fost condamnat vineri la doi ani de închisoare cu executare de Judecătoria Năsăud, potrivit soluţiei pe scurt publicate pe portalul instanţelor de judecată.

Decizia nu este una definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Instanţa a stabilit, de asemenea, ca inculpatul să achite părţii vătămate daune morale în cuantum de 20.000 de lei, fiind dispus sechestrul asupra tuturor bunurilor bărbatului şi poprirea sumelor de bani, în vederea recuperării pagubei cauzate minorei.

"În temeiul art. 396 alin. 1, 2 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul S.M.I.G, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la lipsirea de libertate în mod ilegal (...) la pedeapsa de 2 ani închisoare cu executare în regim de detenţie şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării unor drepturi prevăzută de art. 55 lit. a Cod penal, respectiv interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii ), pe o durată de 2 ani", se menţionează în soluţia dată de Judecătoria Năsăud.

 

Doi ani de închisoare



În prezent, inculpatul se află sub control judiciar, măsură dispusă imediat după ce a fost reţinut de către poliţişti.

În dimineaţa zilei de 7 octombrie a anului trecut, bărbatul de 41 de ani din judeţul Mureş, tată a trei copii minori, se afla într-o deplasare în interes de serviciu în momentul în care a comis fapta, la volanul maşinii firmei la care este angajat.

Incidentul a avut loc pe raza localităţii bistriţene Nimigea, iar victima a fost o fată de 12 ani care se îndrepta spre şcoală.

Potrivit datelor comunicate la acea dată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud, bărbatul a invitat-o pe minoră să se apropie de maşină pe motiv că "vrea să îi arate ceva", iar, la refuzul acesteia, şi-a scos mâna prin geamul portierei, a prins-o pe fată de ghiozdan şi a tras-o spre maşină, cu intenţia de a o introduce pe aceasta în interior.

Minora a reuşit să se smulgă din mâinile inculpatului, fugind pe drumul public şi strigând după ajutor, motiv pentru care inculpatul a demarat în trombă, continuându-şi deplasarea.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, după ce tatăl fetei a sunat la 112 pentru a reclama fapta, nu s-a impus intervenţia unui echipaj medical "întrucât minora nu a prezentat urme de violenţă".

Bărbatul a fost identificat de către poliţişti în cursul aceleiaşi zile, pe raza comunei Romuli, în timp ce se întorcea din delegaţia făcută în oraşul Borşa din judeţul Maramureş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel