Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român băgat la închisoare în Germania pentru o amendă neplătită de 250 de euro
WhatsApp
Un român a fost băgat la închisoare în Germania, după ce oamenii legii au constatat că acesta nu a plătit o amendă în valoare de 250 de euro. 

Poliția federală din Germania a verificat vineri, 11 noiembrie, călătorii din unui tren expres regional, în gara din Nettetal – Kaldenkirchen. Printre aceștia se afla și un român de 33 de ani.

Când i-au introdus numele în sistemul de căutare, polițiștii au descoperit că bărbatul era căutat de autorități, fiind emis un mandat de arestare pe numele său. Documentul fusese emis de Parchetul din Flensburg după ce Tribunalul Districtual din Husum l-a condamnat în 2021 pentru hărțuire sexuală.

La acea vreme, acuzatul a fost condamnat la o amendă de 250 de euro sau, alternativ, la ispășirea unei pedepse privative de libertare de 25 de zile. Deoarece tânărul nu și-a permis plata amenzii, a fost arestat și escortat la cel mai apropiat penitenciar pentru a-și ispăși pedeapsa, potrivit unui comunicat al Direcției Federale de Poliție Sankt Augustin.

 

Vezi și:

 

Român arestat pe aeroport, în Germania, tocmai când se pregătea să fugă în România

 

Poliția federală germană a arestat un român condamnat pentru evaziune fiscală, când se pregătea de plecare, pe aeroportul din Dortmund.

Ieri dimineață (13 noiembrie), ofițerii de poliție federală au pus în executare, pe aeroportul din Dortmund, un mandat de arestare emis de procuratura din Hanovra.

În jurul orei 8.30, un cetățean român s-a prezentat pe aeroportul din Dortmund în timpul controlului poliției de frontieră pentru un zbor cu destinația București. Poliția federală a aflat că bărbatul de 39 de ani avea un mandat de arestare emis de procuratura din Hanovra.

În luna mai a acestui an, tribunalul districtual din Hanovra l-a condamnat pe bărbat la 160 de amenzi zilnice pentru evaziune fiscală. Întrucât bărbatul din Essen nu plătise amenda de 3200 de euro, a fost pus sub înștiințat pentru arestare.

De asemenea, bărbatul condamnat a fost în imposibilitatea de a plăti confiscarea dispusă a unor bunuri în valoare de aproape 6000 de euro.

Polițiștii federali l-au arestat pe bărbatul căutat și l-au dus într-o instituție corecțională pentru următoarele 160 de zile.

 

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel