Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român, arestat în Spania, în cea mai mare captură de droguri din istoria țării: 1.5 tone de metamfetamină 
WhatsApp
Un român a fost arestat în Spania, în cea mai mare captură de droguri făcută de polițiști în istoria țării: 1.5 tone. 
Doi români, găsiți morți în Spania. A fost demarată o anchetă

O gafă comisă de un grup infracțional, cu sediul în Tenerife, dedicat traficului de cocaină din peninsulă către arhipelagul Canare a dus la cea mai mare captură de metamfetamină din Spania până în prezent. Organizația ascundea drogurile pe care le trimitea în insulă în mașini de spălat.

Anchetatorii Poliției Naționale au considerat suspect importul acestor aparate – achiziționate prin firme 100% legale din Spania către insulele Canare– deoarece mașinile de spălat au o cotă de impozitare mai mică în insule. Suspiciunile s-au adeverit: într-o operațiune au fost confiscate 24 de kilograme de cocaină ascunse într-o mașină de spălat. De acolo, firul a continuat să fie urmărit.

Cercetările s-au concentrat pe identificarea celor responsabili de transport și s-a putut afla că acesta a fost realizat printr-o companie de logistică situată în zona de sud a Madridului. Membrii organizației efectuau transporturile de droguri ascunse în aparate electrocasnice. Odată identificat lanțul de transport, s-au efectuat diverse acțiuni de supraveghere și urmărire. Polițiștii care au relatat operațiunea într-o conferință de presă joi au evidențiat în mai multe rânduri eforturile pe care le-au făcut infractorii pentru a nu fi prinși.

Mașina era încarcată într-o cabană

 

Pe 6 mai, anchetatorii au detectat un nou transport făcut de organizație, care le-a permis agenților să identifice locul exact unde era punctul de depozitare și ascundere a narcoticelor. O dubă care s-a deplasat până în municipiul Valencia din Villena a rămas timp de aproximativ 90 de minute pe loc. Agenții antidrog au interceptat autovehiculul în care au observat un sistem de compresoare hidraulice care permitea accesul la podeaua acestuia, unde erau ascunse în total 224 de kilograme de metamfetamina. Puțin, în comparație cu ceea ce urma să fie descoperit.

După acea descoperire, s-a efectuat o intrare și percheziție a cabanei în care a fost reîncărcată duba. Acolo au fost găsite 1.500 de kilograme de metamfetamina. Potrivit surselor din poliție, este exclus ca acest drog să fie destinat consumului în Spania, unde utilizarea acestei substanțe nu ar fi fost folosite până acum. Anchetatorii cred că destinația finală ar putea fi centrul și nordul Europei și chiar Australia.

În timpul operațiunii, a fost arestat bărbatul de încredere pe care cartelul de la Sinaloa l-a trimis în Spania pentru a supraveghea livrarea, depozitarea și distribuirea drogurilor. În plus, au fost arestate alte patru persoane de naționalitate spaniolă, română și mexicană. Au fost ridicate cinci autovehicule, elemente de comunicare, documentație, o armă cu autodetonare și numerar. Multe dintre detaliile anchetei rămân secrete deoarece aceasta rămâne deschisă și nu sunt excluse noi arestări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel