Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român acuzat de italieni că ar fi ademenit o lebădă cu pesmet și apoi a mâncat-o. Pescarii se tem să nu le vâneze și pe restul
WhatsApp
O lebădă maiestuoasă din Ostia a dispărut din canal, iar un român a fost acuzat că a ademenit-o cu pesmet și a ucis-o pentru a o mânca. 
Român acuzat de italieni că ar fi ademenit o lebădă cu pesmet și apoi a mâncat-o. Pescarii se tem să nu le vâneze și pe restul / Foto: Il Nuovo

Dispariția lebedei a fost observată ieri, iar mărturiile pescatorilor sugerează un act barbar care a stârnit indignare în rândul localnicilor.

„A fost prinsă de o persoană de origine română fără adăpost”, a declarat unul dintre pescari, care a dorit să rămână anonim. „A ademenit-o cu firimituri de pâine și a dus-o sub podul unde trăiește”, conform presei italiene. Potrivit martorilor, acolo ar fi ucis-o, iar dovezile acestei atrocități au fost evidentiate printr-un foc aprins imediat după dispariția lebedei.

Rămășițele focului au fost observate de numeroase persoane, inclusiv de Claudio Atzori, președintele Parcului Iazului, care a rămas traumatizat și supărat de cele întâmplate.

 

Mărturiile localnicilor

 

Un localnic a subliniat legătura strânsă pe care lebăda o avea cu familia sa. „Lebăda trăia liniștită aici de mult timp, împreună cu partenerul său și cei doi copii”, a declarat Atzori. „Pescarii erau obișnuiți cu prezența familiei, iar lebedele aveau încredere în noi, pentru că le dădeam mâncare fără să le facem rău vreodată”.

Însă, mărturia sa ia o turnură întunecată atunci când începe să vorbească despre bărbatul acuzat. „Aceasta este o zonă destul de animată din Ostia. Pescarii lucrează acolo, dar în apropiere sunt și terenuri de padel și un restaurant cunoscut. Și există un om fără adăpost, de origine română, care dă târcoale pe aici, mergând mereu desculț. Locuiește chiar lângă Canalul Pescarilor, sub podul care îl traversează”.

 

Pescarii se tem că românul ar putea încerca să le vâneze și pe restul

 

Localnicii sunt acum îngrijorați nu doar de dispariția lebedei, ci și de siguranța celorlalte păsări din zonă. „Pescarii mi-au spus că lebăda era ademenită cu bucăți de pâine de către acest om fără adăpost. Așa a fost prinsă și apoi ucisă pentru a fi mâncată. Niciunul dintre noi nu a văzut-o fiind mâncată sau gătită. Dar am văzut rămășițele focului”, a explicat un alt pescar.

„Ar fi fost imposibil să îl vedem gătind sau mâncând, dar acolo, unde locuiește omul fără adăpost, rămășițele unui grătar au fost lăsate imediat după dispariția lebedei”.

Atzori și ceilalți pescari sunt acum foarte îngrijorați de soarta celorlalte trei lebede rămase în canal. „Ne este teamă că ar putea să „dispară” și ele, momite cu pâine sau în alt fel. Și nu știm cum să le apărăm”, a spus bărbatul. Aceasta îngrijorare reflectă nu doar o preocupare pentru animale, ci și o frustrare față de o situație care, pentru ei, părea imposibilă până acum.

Dispariția lebedei a stârnit un val de emoții în rândul comunității, iar pe rețelele de socializare, oamenii își exprimă furia față de faptele acuzate. În timp ce autoritățile locale investighează cazul, pescarii rămân pe alertă, sperând că povestea tragică a lebedei nu se va repeta. Cu toții își doresc ca, în ciuda acestui incident nefericit, să poată proteja animalele care au devenit parte din viața lor cotidiană.

 

-------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
DCSport.ro
24 oct 2024, 17:52
Internațional Vezi toate articolele
pixel