Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Roma se umple de munți de gunoaie și șobolani. Compania de salubrizare, acuzată că angajează numai șefi
WhatsApp
Roma s-a umplut de munți de gunoaie în acest weekend prelungit, cauzat de sărbătoarea sfinților Petru și Pavel. Din păcate, situația s-ar putea acutiza în perioada următoare, compania de salubrizare(AMA) având utilajele în garaje, în așteptarea reviziilor. De asemenea, c ompania de salubrizare este acuzată că a angajat prea mulți șefi. 

Weekendul lung al Sfinților Petru și Pavel a pus la încercare compania municipală de salubriare AMA din Roma, care n-a mai avut suficienți angajați la muncă, relatează presa italiană. 

Un număr mare de angajați au cerut concediu în aceste zile, iar pe străzi nu au mai fost văzute mașinile care să strângă gunoaiele. De asemenea, jumătate din flota companiei de salubrizare este în garaje așteptând finalizarea reviziilor tehnice care încă nu au fost făcute. Compania a încercat să închirieze autospeciale private pentru a face față, dar nu au reușit să facă mare lucru. Există temerile că situația s-ar putea agrava de săptămâna viitoare.

„Actualii lideri ai Ama vor rămâne în amintire drept aceia care au angajat cei mai mulți manageri din istoria firmei de salubrizare. Din verificările efectuate, când erau complet operaționale, toate procedurile de selecție și angajare pentru directori și manageri din zona de middle management implicau cheltuieli de aproximativ două milioane de euro”, a declarat Natale Di Cola, secretar regional al CGIL. 

Între timp standardele de curățenie din Roma se înrăutățesc. AMA continuă să caute să angajeze noi directori și manageri: tocmai a fost angajat permanent un manager care să întocmească rapoarte de sustenabilitate, adică rapoarte care măsoară gradul de atenție și să mențină relațiile cu părțile interesate, care cu siguranță nu reprezintă o prioritate în acest moment. 

În acest weekend au putut fi văzuți munți de gunoi în jurul coșurilor  de gunoi, în special între via di Torpignattara și via della Marranella. Mormanele de saci de gunoi sunt la fel de înalte ca pubelele Și apoi mirosurile neplăcute, mii și mii de muște, ca să nu mai vorbim de șobolani. 

Revolta locuitorilor din Torpignattara 

 

Cartierul Torpignattara este unul dintre zonele Romei care suferă cel mai mult de pe urma întârzierilor în colectarea gunoiului, atât de mult încât locuitorii săi sunt în pragul revoltei.

„Am trimis un avertisment către Ama și către toate organele competente pentru a readuce situația la normal. Așteptăm răspunsuri într-un timp foarte scurt, dar întrucât acestea vor ajunge cu greu, am pregătit deja o plângere la Parchet, prin care se denunță societatea pentru întreruperea serviciului public”, explică Silvia Ronchetta, avocat al asociației Torpignattara și, de asemenea, rezident în această parte a Romei de Est: 

Locuitorii vor să le ceară organelor de anchetă să identifice și dacă s-au comis și alte infracțiuni, mai ales pe partea de sănătate publică și a protecției mediului.

"Vrem să înțelegem dacă aceste lucruri se fac intenționat. Ne întrebăm, de exemplu, unde ajunge levigatul care picura din coșurile de gunoi?" mai spune avocatul. 

În ultimii ani, de la Torpignattara începuse o încercare de a organiza o acțiune colectivă împotriva companiei municipale. Nu s-a reușit nimic, dar, ca atunci, furia în rândul populației a rămas neschimbată. Acest lucru se poate înțelege din cuvintele președintelui V Municipio, Mauro Caliste: "Vorbim mereu despre Tor Pignattara pentru că întotdeauna produce știri negative, dar mormanele de gunoaie acoperă și străzile din Pigneto, Prenestino, Alessandrino până la Rustica. Și nu se putea altfel: în zona noastră nu există tură de colectarea gunoiului pe timp de noapte și până anul trecut deșeurile se colectau din ușă în ușă doar de la o mie de magazine, baruri și restaurante. Am semnalat companiei că sunt cel puțin 5.000 de utilizatori extracasnici, care sperăm să fie și ei acoperiți și să li se ia gunoiul," a mai spus acesta. 

Comitetul de cartier Torpignattara denunță că locatarii au ajuns să plătească din buzunarele lor dezinsecții și deratizări pentru că nu mai pot trăi printre șoareci și insecte. Și situația se înrăutățește pe străzile laterale, care sunt foarte înguste, pentru că mașinile de gunoi ale Ama nu pot trece. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
ParintiSiPitici.ro
10 dec 2023, 12:58
RadioDCNews.ro
07 dec 2023, 20:03
Spectacola.ro
08 dec 2023, 14:00
DCMedical.ro
10 dec 2023, 10:46
DCBusiness.ro
10 dec 2023, 17:44
RadioDCNews.ro
07 dec 2023, 20:03
Spectacola.ro
08 dec 2023, 14:00
DCNews.ro
10 dec 2023, 18:16
DefenseRomania.ro
01 dec 2023, 12:52
DefenseRomania.ro
01 dec 2023, 12:52
DCMedical.ro
10 dec 2023, 10:46
ParintiSiPitici.ro
10 dec 2023, 12:58
DCNews.ro
10 dec 2023, 18:16
DCBusiness.ro
10 dec 2023, 17:44
Astrosens.ro
01 dec 2023, 12:55
Astrosens.ro
01 dec 2023, 12:55