Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rezutate proaste ale echipelor românești. CFR egal "acasă", U' Craiova înfrângere, Corvinul rezultat de egalitate 
WhatsApp
Au fost o seară proastă pentru echipele românești de fotbal în preliminariile cupelor europene: CFR Cluj a făcut egal pe teren propriu în fața echipei beloruse Neman Grodno, U' Craiova a pierdut în deplasare cu 2-0, așadar calificarea e aproape pierdută, iar Corvinul a scos un 0-0 pe teren propriu în compania celor de la Rijeka. Rezultatul echipei hunedorene poate fi considerat unul satisfăcător având în vedere experiența inexistentă în cupele europene. 

CFR Cluj - Neman Grodno 0-0

CFR Cluj a terminat la egalitate meciul susținut contra echipei din Belarus, Neman Grodno, joi seara, pe Stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" din Cluj-Napoca, în prima manșă din turul secund preliminar al competiției de fotbal Conference League.

Vicecampioana României nu a reușit să se impună în fața unei formații bine organizate și omogene.

Oaspeții au avut primele ocazii ale partidei: Pantia a tras peste poartă din lovitură liberă în minutul 18, iar Sava a respins șutul lui Alikulov în minutul 20.

Prima ocazie importantă a echipei clujene a fost ratată de grecul Tachtsidis în minutul 21, cu un voleu de la 12 metri care a trecut pe lângă poartă.

Kamara a fost blocat în careu în minutul 33, Keita a tras peste poartă în același minut, iar șutul lui Muhar a fost prins de portarul Belov în minutul 35.

Chiar înainte de pauză, Bîrligea nu a reușit să ajungă la centrarea lui Tachtsidis la 6 metri de poartă (minutul 45+1).

În debutul reprizei secunde, Bîrligea a șutat pe lângă poartă în minutul 47.

În minutul 72, Korenica a fost faultat de portar în careu, însă în loc de penalty pentru CFR, s-a semnalizat eronat ofsaid.

CFR a mai avut ocazii de gol prin Mogoș, a cărui lovitură de cap a fost apărată de Belov în minutul 90+2, și prin Adrian Păun, care a șutat peste poartă din careu în minutul 90+3.

Meciul retur va avea loc pe 1 august, pe Gyirmoti Stadion din Gyor (Ungaria), de la ora 21:00, și va fi condus de arbitrul cipriot Andreas Argyrou.

Dacă va elimina echipa belarusă, CFR Cluj va întâlni în turul al treilea din Conference League pe învinsa dintre Sporting Braga (Portugalia) și Maccabi Petah-Tikva FC (Israel), din Europa League. CFR ar juca primul meci în deplasare.

NK Maribor- U' Craiova 2-0 

 

Universitatea Craiova a suferit o înfrângere categorică, scor 2-0 (0-0), în fața echipei NK Maribor, joi seara, pe Stadionul Ljudski vrt din Maribor, în prima manșă a turului al doilea preliminar al competiției de fotbal Conference League.

După ce a rămas în zece jucători din minutul 31, când fundașul Denil Maldonado a fost eliminat, Universitatea a fost dominată de vicecampioana Sloveniei, care a câștigat meritat prin golurile marcate de Jan Repas (57) și Arnel Jakupovic (88).

 

Corvinul Hunedoara - Rijeka 0-0

 

Echipa de fotbal Corvinul Hunedoara a încheiat la egalitate, scor 0-0, cu formaţia croată HNK Rijeka, în meciul disputat, joi seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu, în prima manşă a turului al doilea preliminar al Europa League.

Formaţia condusă de Florin Maxim şi-a trecut în cont prima ocazie a partidei în minutul 2, atunci când căpitanul Neacşa i-a centrat lui Buş, care din interiorul careului a trimis din vole puţin peste poarta adversă.

Replica oaspeţilor a venit abia în minutul 20, Pasalic şutând puternic de la 30 metri pe lângă poarta lui Lefter. Apoi, după doar trei minute, Jorge Obregon a trimis din 6 metri peste poartă după o centrare de pe stânga a lui Jankovic.

În ciuda posesiei superioare a vicecampioanei Croaţiei, Corvinul a reuşit destul de des să pună în pericol poarta adversă. Atacurile echipei hunedorene s-au desfăşurat cu precădere pe partea dreaptă, acolo unde Neacşa a destabilizat apărarea croaţilor şi a centrat de câteva ori, dar Pîrvulescu (minutul 25) a trecut pe lângă minge, iar Buş (minutul 26) nu a reuşit să se descurce în 6 metri între doi fundaşi adverşi.

Sergiu Buș a încercat un șut de la distanță, dar mingea a fost prinsă de portarul Zlomislic în minutul 35. În prelungirile primei reprize, Neacșa a tras puternic de la 25 de metri, lateral dreapta, însă mingea a trecut pe lângă poartă.

Partea a doua a jocului a început sub ploaie, cu echipa Rijeka dominând și creându-și ocazii prin Pasalic în minutul 49 și Hodza în minutul 51.

În minutul 53, Buș a pătruns în careul advers și i-a pasat lui Pîrvulescu, care însă a tras pe lângă poartă.

Niko Jankovic a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, mingea trecând foarte aproape de bara stângă a porții lui Lefter.

Câștigătoarea Cupei României a avut două ocazii foarte bune de a marca prin Lupu, în minutele 57 și 60.

Pe final, Fruk a executat peste poartă o lovitură liberă în minutul 81, iar Neacșa a șutat și el peste poartă de la 25 de metri în minutul 84.

Partida s-a încheiat cu o ocazie periculoasă a lui Jankovic, care a trimis direct din corner în prelungiri, însă Lefter a respins spectaculos peste bara transversală.

Manșa secundă a întâlnirii dintre Corvinul Hunedoara și HNK Rijeka este programată pe 1 august în Croația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel