Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
REVOLTĂTOR! Un orfan român are interdicţie de la FIFA de a juca fotbal
WhatsApp
FIFA interzice înscrierea la o echipă de club din Spania unui băiat român, abandonat când avea doar două luni, fără semnătura părinţilor.

 

Begoña este casieriţă într-o benzinărie şi David grădinar în Alcorcón. Cei doi îl au în grijă pe băiat de 3 ani şi au fost impresionaţi de drama prin care a trecut. Acum băieţelul de 13 ani a primit o lovitură dură chiar din partea sportului pe care îl iubeşte atât de mult şi care l-a ajutat să treacă peste traumele suferite în copilăria petrecută la orfelinatul din Bistriţa.

 

E.O. a fost abandonat de mama sa când avea doar două luni, nu îşi cunoaşte părinţii biologici şi nu are nici măcar o poză cu cea care l-a adus pe lume. În aceste condiţii este greu să facă rost de semnătura părinţilor cerută de regulamentul FIFA pentru înscrierea la o echipă de club.

 

Băiatul este pasionat de fotbal încă de când era la orfelinat, iar familia adoptivă din Spania l-a înscris la o şcoală de fotbal din Alcorcón, Peña Madridista 3.000 Goles. Antrenorul l-a remarcat şi spune că are un viitor strălucit în fotbal. Aşa că a încercat să îl înscrie la o echipă de club pentru a face sport de performanţă, dar s-a lovit de refuzul FIFA.

 

Practic, articolul 19.2 din Regulamentul FIFA referitor la Statutul şi Transferul Jucătorilor face imposibilă înscrierea băiatului la o echipă de fotbal. El trebuie să aducă un document semnat de ambii părinţi biologici, copie după paşapoartele acestora şi după certificatul de naştere, document pe care nu îl au nici măcar părinţii adoptivi.

 

 

Begoña, cea care îl creşte de trei ani, este revoltată de decizia FIFA: "Tocmai acum când reușisem ca băiatul să doarmă fără a-i lăsa lumina aprinsă în cameră, când reușise să uite de traumele suferite în copilărie, despre care nu îmi permit să vorbesc, o normă a FIFA îl lasă fără echipa preferată, fără posibilitatea de a juca vreodată fotbal la un club ca Atlético de Madrid, Real sau Barcelona, ci doar la o echipă de cartier.”

 

Femeia povestește cu amărăciune că băiatului poți să îi iei orice: jucăriile preferate, albumele cu muzică, super eroii, televizorul, dar nu îl poți lăsa fără fotbal.

 

”I-am explicat că nu va mai putea juca fotbal. I-am explicat tot. Și a rămas uimit. S-a pus pe plâns. M-a întrebat de ce este diferit față de ceilalți copii?”

 

Begoña şi David au trimis un înscris la FIFA prin care au prezentat documentele tutelare și situația excepțională a copilului, căruia nu i se cunosc părinții biologici. Până și Comisia Tutelară a Comunității din Madrid a trimis o scrisoare FIFA, dar răspunsul a fost negativ.

 

Federația de Fotbal din Madrid a susținut cazul băiatului la FIFA, dar decizia forumului superior a fost de neclintit.

 

Așa că, în aceste condiții, pentru orfanul român care visa să ajungă la o echipă de fotbal profesionistă s-a fluierat finalul partidei și al ... carierei.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel