Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Revoltă pe aeroport: zeci de români au aflat după o zi întreagă de așteptare că nu mai pot pleca spre Malta
WhatsApp
Zeci de români, care ar fi trebuit să plece, ieri, de la București spre Malta au așteptat pe aeroportul Otopeni mai multe ore, timp în care cursa a fost amânată în repetate rânduri.
Revoltă pe aeroport - zeci de români au aflat după o zi întreagă de așteptare că nu mai pot pleca spre Malta. Sursa foto - captura video

Într-un final, zborul a fost reprogramat pentru azi. Cursa aeronavei care ar fi trebuit să decoleze ieri, la 19.40 către Malta a fost amânată în repetate rânduri. Prima informație a fost că zborul a fost reprogramat la ora 21.15, iar ulterior la 23.30. Într-un final, cursa a fost amânată.

Călătorii spun că nu au primit nicio explicație în legătură cu motivul anulării zborului. Compania aeriană le-a oferit apă și dulciuri, transmite Digi24.

"Am pierdut șirul. O să rămânem în pagubă cu banii plătiți pe cazarea din Malta, o să pierdem zile de concediu, care nu mai pot fi reprogramate. Plus că am stat o jumătate de zi, dacă nu, mai bine... aici.

De la ora 4 stăm aici, ca să ne spună la 12:30 că ne-a anulat. Cazarea mea în Malta mea cine o plătește, dacă mă mai primește hotelul mâine? Ca să ne mute de la o poartă la alta, să ne spună că s-a anulat", spune o pasageră.

 "Am rugămintea să mă ascultați și pe mine un minut, să vă explic care este treaba. Vom merge înapoi în zona de check-in, să vă oferim cazare și reprogramarea zborului pe data de mâine, la ora 19:40", a anunțat un reprezentant al companiei aeriene.

Pasagerii au petrecut noaptea la un hotel din București.

 

Vezi și:

 

24 de zboruri anulate și aproape 800 au avut întârzieri mai mari de 30 de minute, pe Aeroportul Henri Coandă, în ultima săptămână

 

Peste 760 de zboruri au fost afectate de întârzieri mai mari de 30 de minute pe Aeroportul Henri Coandă în săptămâna 21-27 iulie 2022, în timp ce 24 de zboruri au fost anulate, potrivit Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

'În intervalul 21-27 iulie 2022, pe Aeroportul Henri Coandă, un număr de 768 de zboruri (aterizări şi decolări) au înregistrat întârzieri mai mari de 30 minute, cu o creştere de 55 de zboruri afectate de întârzieri faţă de săptămâna anterioară. Numărul întârzierilor corespunde, în general, cotei de piaţă a companiilor aeriene pe AIHCB, astfel încât cele mai multe zboruri întârziate s-au înregistrat la Wizz Air (245 de zboruri), Tarom (136 de zboruri), Blue Air (138 de zboruri) şi Ryan Air (103)', precizează sursa Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti într-un comunicat citat de Agerpres.

 

24 de zboruri anulate și aproape 800 au avut întârzieri, pe Otopeni

 

În acelaşi interval de referinţă, un număr de 24 de zboruri au fost anulate de către companiile aeriene, 4 de la Wizz Air, unul de la Ryanair şi 19 anulări de la alte companii aeriene.

În intervalul 21-27 iulie, pe AIHCB au fost operate 2.380 de zboruri (2181 regulate şi 79 neregulate), astfel încât numărul zborurilor care au consemnat întârzieri este de peste 30%. 

 

 

Cum încearcă pasagerii să scape de cozile de la îmbarcare de pe aeroport. Ideea, virală pe TikTok

 

Un clip devenit viral pe TikTok îi învață pe pasageri cum să scape de cozile de la îmbarcare, mințind că au nevoie de scaune cu rotile. Directorul Aeroportului Heathrow din Londra, John Holland-Kaye, îi acuză pe unii pasagerii că încearcă să se folosească de această metodă pentru a sări rândul.

Călătorii care se prezintă în aeroportul Heathrow sar peste cozile de așteptare pretinzând că au nevoie de scaune cu rotile, a declarat șeful aeroportului. John Holland-Kaye a dat vina pe un videoclip TikTok care arată cum se face acest lucru și care a adunat 2,5 milioane de vizualizări pe platformă.

Videoclipul arată cum un pasager ocolește cozile de la aeroportul din Ibiza, Spania, simulând o rană la picior și cerând să folosească un scaun cu rotile. Bărbatul este arătat apoi în timp ce se ridică în picioare și pleacă după zbor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel