Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Revoltă în România: Oameni care cumpără tot spirtul din magazine și clienți care iau cu totul cărucioarele de cumpărături
WhatsApp
Comportamentul cumpărătorului din România se modifică semnificativ pe fondul crizei accentuate provocate de pandemia de coronavirus.  Astfel, românii ajung să cumpere tot stocul de spirt din supermarketuri, trezind revolta celorlalți cumpărători.

„Imagine de azi de la 'MegaImage' cu un domn și doamna lui care au cumpărat tot spirtul de la raft imediat ce a fost adus de lucrătorii comerciali din depozit.

Rușine 'MegaImage'! Nu sunteți depozit en-gros! Cum permiteți asemenea achiziții care privează de un produs necesar zeci de persoane? (...) Acesta nu este un atac la persoană, este un atac la situație! Este un apel la responsabilizarea supermarket-urilor și autorităților pentru a preveni astfel de întâmplări“, a scris Selena pe pagina sa de Facebook.

„E clar că nu e pentru uz personal. Dacă suntem informați, o să aibă oamenii spirt pentru vișinată,că pentru Corona nu merge“, îi răspunde Raluca.

„Zici că vor să umple cada cu spirt și să facă baie în ea, hooo haplea... Nu sunteți singurii de pe pământ“, scrie și Mădălina.

„În ritmul acesta, din cauza unor oameni inconștienți, vom ajunge la raționalizarea alimentelor, medicamentelor și produselor de igienă“, este de părere Iulia.

„O fi Mona irezistibilă da' este inofensivă i fața lu' covid19. Dacă tot au luat atâta spirt, sa ia și pâine.... Prin ce îl trag, prin tifon?“, descrie, mai „plastic“ situația Tedy.

Au plecat cu tot cu coșul de cumpărături

 

De asemenea, tot în București, alți clienți destoinici au plecat cu produsele cumpărte cu tot cu...coșul de cumpărături Imaginea a fost surprinsă, ieri, în autobuzul 246, de la Cora spre Pantelimon.

În ceea ce privește spirtul, Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, a afirmat că spirtul medicinal nu este bun ca dezinfectant pentru coronavirus, ci trebuie folosite substanțe pe bază de alcool care sunt biocide. De asemenea, substanțele pe bază de clor sunt active pentru COVID-19, a precizat el.

„Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu e bun. Substanţele care sunt pe bază de alcool, dar sunt speciale, care să fie biocide. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina pentru că s-a demonstrat că nu este activă pe coronavirus. Este lucru cert în documentele oficiale ale OMS. Cele din bucătărie care au clor sunt foarte bune, numai că alea şi ard. Atunci, trebuie avută foarte mare grijă pentru că structura pielii mâinii este foarte importantă pentru viaţa de zi cu zi", a declarat Adrian Streinu-Cercel într-o emisiune, săptămâna aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel