Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rețetă gogoși la cuptor. Sunt la fel de pufoase și aromate ca cele prăijte
WhatsApp
Această rețetă simplă de gogoși la cuptor îți va aduce aceeași plăcere ca și gogoșile prăjite în ulei, dar cu un plus de sănătate și mai puțină muncă în bucătărie.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Dacă îți dorești să te bucuri de aroma și gustul delicios al gogoșilor proaspete fără a le prăji în ulei, atunci rețeta de gogoși la cuptor este soluția perfectă. Iată cum poți prepara acasă gogoși pufoase și gustoase folosind cuptorul.

Ingrediente

 

- 300g făină

- 7g drojdie uscată

- 50g zahăr

- 125ml lapte cald

- Un ou

- 50g unt topit

- O linguriță esență de vanilie

- Un praf de sare

- Zahăr pudră pentru presărat


Mod de preparare

 

1. Activarea drojdiei: Într-un bol mic, amestecă drojdia uscată cu o lingură de zahăr și laptele cald. Lasă amestecul să stea timp de 5-10 minute până când se formează o spumă deasă la suprafață.

2. Pregătirea aluatului: Într-un bol mare, amestecă făina cu restul de zahăr și sarea. Fă un mic crater în mijlocul amestecului și adaugă drojdia activată, oul bătut, untul topit și esența de vanilie.

Frământă ingredientele până obții un aluat moale și elastic. Poți adăuga puțină făină dacă aluatul este prea lipicios.
Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul să crească într-un loc călduț timp de aproximativ 1 oră sau până când își dublează volumul.

3. Modelarea și Coacerea Gogoșilor: După ce aluatul a crescut, preîncălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă de copt cu hârtie pergament. Împarte aluatul în bucăți egale și formează biluțe de dimensiunea dorită pentru gogoși. Așează gogoșile pe tava pregătită, lăsând suficient spațiu între ele pentru a crește în timpul coacerii. Coace gogoșile în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când devin aurii și pufoase.

4. Servirea: Scoate gogoșile din cuptor și lasă-le să se răcească puțin înainte de a le presăra cu zahăr pudră. Servește-le calde alături de o ceașcă de ceai sau cafea proaspătă și bucură-te de gustul lor delicios.


Poftă bună!

-----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt   


- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g    


- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel