Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rețea infracțională românească destructurată în Spania: zeci de fete, ademenite prin metoda „lover boy”
WhatsApp
Poliția Națională spaniolă a destructurat în Spania și România o organizație criminală care se ocupa cu exploatarea sexuală a femeilor prin metoda „lover boy”.
Rețea criminală românească destructurată în Spania, zeci de fete, ademenite prin metoda „lover boy”, exploatate sexual

Bătăi, nopți reci dormite pe stradă și păr tăiat. Acestea au fost doar câteva dintre represaliile suferite de zeci de femei prostituate de către o mafie românească din provincia Valencia. Poliția Națională spaniolă a eliberat 14 victime într-o operațiune în care a reținut nouă persoane acuzate de infracțiuni de trafic de ființe umane în scopul exploatării sexuale și căsătorie forțată, apartenență la o organizație criminală, amenințări și furt.

Operațiunea, denumita Barraca, a fost desfășurată în colaborare cu Poliția Română, cu care Poliția Națională din Spania formează o echipă comună de anchetă, scrie  infobae.com.

Agenții au stabilit că membrii rețelei recrutau victime prin metoda lover boy. Bărbații care făceau parte din bandă au convins zeci de românce, de obicei aflate într-o situație vulnerabilă, cu promisiunea unei iubiri false și a unei presupuse îmbunătățiri a condițiilor lor de viață. Aceștia acționau atât pe rețelele de socializare, cât și pe aplicații de dating, potrivit Poliției Naționale.

După ce au capturat victimele, membrii organizației le-au forțat să se prostitueze. Femeile au fost supuse unor condiții abuzive, pe lângă umilințe și „bătăi brutale”, potrivit Poliției. Dacă nu câștigau între 300 și 400 de euro pe zi, fetele erau tunse și erau nevoite să doarmă pe jos, sub patul proxenetului, sau să sta dezbrăcate pe balcon în plină iarnă. Victimele au continuat să întrețină relații sexuale, erau biciuite cu cabluri telefonice.

 

Banii ajungeau în România

 

Membrii organizației au achiziționat proprietăți imobiliare și vehicule de ultimă generație pentru a spăla profiturile obținute din exploatarea sexuală a femeilor. Apoi, au trimis acei bani în România prin transfer sau prin bănci.

După ce au strâns toate probele, agenții au finalizat ancheta cu eliberarea a 14 victime ale exploatării sexuale în Spania și România. Nouă persoane au fost arestate.

Cei nouă arestați sunt acuzați de infracțiuni de trafic de persoane în scopuri de exploatare sexuală și căsătorie forțată, apartenență la o organizație criminală, amenințări și furt. Trei dintre ei au fost plasați în închisoare provizorie.

Agenții au efectuat două percheziții în Alzira și patru în România, în care au fost ridicate 3.600 de euro numerar, un autovehicul, patru cuțite, șase telefoane mobile, bijuterii și documente legate de anchetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel