Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Restricții draconice în Germania. Merkel vrea închiderea supermarketurilor pentru 5 zile: „Avem un virus nou, este mult mai letal“
WhatsApp
Angela Merkel ar fi ajuns la un acord pentru măsuri de carantinare și mai dure, cu închiderea totală a magazinelor, inclusiv a supermarketurilor, pentru cel puțin 5 zile în prima săptămână a lunii aprilie. Această soluție vizează închiderea supermarketurilor și după sărbătorile de Paște.

După mai multe runde de negocieri, premierul Germaniei  și cancelarul Merkel sunt de acord cu o caranatină dură de Paște. 

Merkel ar fi ajuns la un acord cu președintele bavarez Markus Soeder, cu vicecancelarul Olaf Scholz și cu primarul Berlinului, care prezidează conferința Laender. Măsura va fi valabilă până pe 18 aprilie. In acele zile, oamenii vor fi invitați să rămână cât mai mult posibil la domiciliu.

"Nu am reușit încă să învingem virusul, nu trebuie să renunțăm", a spus Merkel la finalul ședinței, recunoscând că situația este "foarte gravă", numărul infecțiilor cu coronavirus continuând să crească, citează Spiegel.

Iată restricțiile draconice de Paște din Germania:

 

- Totul ar trebui să se închidă de la 1 până la 5 aprilie, inclusiv unele supermarketuri, cu excepția sâmbetei de Paște: „Odihna extinsă la Paște”.

- În plus, pentru a evita adunările mai mari atunci când vremea este posibilă, ar trebui să existe o interzicere a adunării, iar serviciile de Paști ar trebui să aibă loc doar virtual. "În acest timp, întâlnirile private sunt posibile cu membrii propriei gospodării și cu o altă gospodărie, dar limitate la maximum cinci persoane. Copiii cu vârsta de până la 14 ani nu sunt luați în considerare. Cuplurile sunt considerate o singură gospodărie."

- "În măsura în care alimentația în aer liber este deschisă, aceasta va fi închisă în cele cinci zile. Numai comerțul cu amănuntul în sens restrâns va fi deschis sâmbătă".

- Centrele de vaccinare și testare rămân deschise. De asemenea, benzinăriile vor rămâne deschise, subliniază Merkel.

În ultimele 24 de ore din Germania, au fost înregistrate 250 de decese și 7.485 de cazuri, potrivit datelor Institutului Robert Koch, potrivit cărora în ultimele șapte zile s-a înregistrat o incidență a cazurilor egală cu 108,1 la 100 de mii de locuitori. Potrivit lui Merkel,  națiunea a intrat într-o „nouă pandemie” din cauza răspândirii noilor variante . "Avem un virus nou, este mult mai letal, mult mai contagios și contagios pentru mult mai mult timp."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel