Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Republica Cehă nu le va acorda vize umanitare dezertorilor ruşi
WhatsApp
Republica Cehă nu va elibera vize umanitare pentru ruşii care fug din ţară pentru a evita mobilizarea anunţată de preşedintele Vladimir Putin, a declarat joi ministrul ceh de externe Jan Lipavsky, relatează AFP.
Republica Cehă nu le va acorda vize umanitare dezertorilor ruşi / Foto: Unsplash

Numeroşi ruşi par să vrea să părăsească ţara, după ce Putin a anunţat miercuri decizia de a mobiliza 300.000 de persoane suplimentare pentru a consolida trupele care au invadat Ucraina pe 24 februarie.

"Înţeleg că ruşii fug de deciziile din ce în ce mai disperate luate de Putin", a spus ministrul ceh al afacerilor externe Jan Lipavsky, într-un comunicat citat de AFP.

"Dar cei care îşi părăsesc ţara pentru că nu vor să îndeplinească o datorie impusă de propriul lor stat nu satisfac criteriile pentru a primi o viză umanitară", a subliniat Lipavsky, a cărui ţară asigură preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE.

 

Cehia nu acceptă dezertorii ruşi, spre deosebire de alte ţări din UE



Cehii au adoptat astfel o poziţie diferită faţă de dezertorii ruşi, spre deosebire de alte ţări din UE, în special Germania, care a declarat joi că este gata să-i primească.

"Cei care i se opun curajos lui Putin şi se pun astfel în mare pericol pot cere azil politic în Germania", a declarat ministrul german de interne Nancy Faeser într-un interviu.

Republica Cehă a încetat să elibereze vize pentru cetăţenii ruşi a doua zi după invazie, dar apoi a făcut excepţie doar pentru cazurile umanitare, conform Agerpres.

Vezi și

Germania, ofertă pentru dezertorii ruși: "Îi primim, le dăm azil politic" 

 

Germania are o ofertă oficială pentru dezertorii din armata lui Putin: vor fi primiți imediat și li se va acorda azil poltic.

 Germania este gata să primească dezertori din armata rusă "ameninţaţi cu represiuni grave", a declarat ministrul german de interne într-un interviu apărut joi, a doua zi după anunţul de mobilizare al rezerviştilor ruşi pentru a lupta în Ucraina, relatează AFP.

"Cei care i se opun curajos lui Putin şi se pun astfel în mare pericol pot cere azil politic în Germania", a declarat Nancy Faeser în acest interviu pentru ediţia duminicală a ziarului Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Continuă știrea..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel