Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Regatul Unit. Aeroportul Heathrow cere statului să renunţe la carantina pentru călătorii vaccinaţi
WhatsApp
Conducerea Aeroportului Heathrow a cerut oficialilor Marii Britanii să deschidă călătoriile pentru pasagerii vaccinaţi. Heathrow din Londra era înainte de pandemie cel mai aglomerat aeroport din Europa, iar pierderile din această perioadă sunt greu de suportat.
Foto ILUSTRATIV

Reprezentanții aeroportului susțin că restricţiile impuse de Marea Britanie afectează comerţul şi călătoriile, iar acţiunile guvernamentale sunt necesare de urgenţă, altfel se vor pierde locuri de muncă.

Volumul de pasageri de la Heathrow a fost diminuat drastic faţă de perioada pre-pandemică, a declarat John Holland-Kaye, director executiv al Heathrow.

Reprezentanții Heathrow doresc ca autoritățile să permită persoanelor complet vaccinate din Statele Unite şi Uniunea Europeană să poată călători în Regatul Unit, fără a fi nevoie de o carantină de 10 zile.

„Europenii s-au deschis deja faţă de Statele Unite. Nu există niciun motiv pentru care Marea Britanie nu ar trebui să facă acelaşi lucru", a spus el.

În 2021, Heathrow a prognozat că 21,5 milioane de pasageri vor trece prin terminalele sale, un salt mare de la cele 4 milioane în primele şase luni ale anului.

Până în 30 iunie, Heathrow a înregistrat o pierdere de 787 milioane de lire sterline (1,1 miliarde de dolari), comparativ cu o pierdere de 471 de milioane pentru aceeaşi perioadă a anului trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel