Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rectorul unei universități din România a vorbit despre avantajele sistemului nostru de învățământ. ”Vin din California (..) România e o țară pașnică, un loc bun pentru studii”
WhatsApp
Astăzi a avut loc conferința anuală a învățământului superior din România organizată de DC Media Group, în cadrul cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. 
Sursă foto: Youtube - DCNEWS

În cadrul conferinței anuale învățământului superior din România organizată de DC Media Group care a avut loc astăzi - 21 mai, în cadrul cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, prof univ. dr. Steve O Michel, rector al Universității ”Danubius” din Galați, a vorbit despre avantajele sistemului de învățământ românesc față de cel din Statele Unite ale Americii. 

”Sunt Steve Michel, vin din Los Angeles, California, ca exemplu de străin care vine în țara voastră datorită sistemului vostru excelent. Sunt aici de un an și am scris o lucrare despre comparațiile dintre sistemul de învățământ din România și cel din Statele Unite ale Americii. Nu vom trece prin toată lucrarea, dar ea e structurată simplu. 

România are un avantaj față de SUA datorită accesibilității financiare. ”Accesibilitatea este definită de prețul relativ mic al sistemului de învățământ din România. Fiica mea studiază la o facultate din New York și plătesc în jur de 80.000 de dolari pe an. Nu mi-a venit să cred cât plătiți aici. Aveți un mare avantaj în România. Aveți loc și pentru studenții internaționali, să-i atrageți în sistemul vostru de învățământ. 

”România e un loc bun pentru studii” 

 

Pentru mulți ani am încercat să atrag oameni în SUA pentru studii, dar acum m-am răzgândit, pentru că nu e convenabil să mergi într-o țară din lumea a treia și să plătești atât de mult, poți veni în Europa. Mulți oameni nu știu că România e un loc foarte pașnic, e un loc bun de a veni pentru studii. 

Alte avantaje ar fi afilierea și cultura. ”Sunt multe de învățat aici: religia, tradițiile și cultura țării. Avantajul afilierii este foarte mare, datorită participării voastre în Erasmus și proiecte europene.” 

Citește și: Ambasadorul Ordinului Suvern de Malta în România, despre lipsa acută de forță de muncă din țara noastră. ”Avem nevoie de o poftă de a învăța”

Un alt capitol din lucrare, este intitulat ”limita avantajelor”. ”Aici vorbim despre limbă. Dacă atragi studenți internaționali care vor trebui să învețe limba română, unde vor folosi asta după ce termină studiile?

De asemenea, clasamentul global este o altă limitare. ”Sistemul e puțin centralizat, ca în orice altă parte și durează până lucrurile se mișcă.” 

Pe lângă clasamentul global, o altă limitare ar mai fi ”sistemul privat de educație nedezvoltat”. ”Atât învățământul privat, cât și cel public, al vostru, este important. Dacă nu dăm importanță sistemului privat, rămâne jos și nedezvoltat. Nu e o noutate pentru România, am văzut același caz și în Rusia și China. E important să schimbăm învățământul privat și să există colaborare dintre învățământul privat și cel privat.”, a declarat prof univ. dr. Steve O Michel, rector al Universității ”Danubius” din Galați în cadrul conferinței. 

VIDEO

 

Youtube video image

-----------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel