Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Răsturnare de situație în cazul româncei care a acuzat un politician din Italia de loviri și agresiune sexuală: „Trebuie să spun adevărul“
WhatsApp
Președintele consiliului municipal Civitanova (provincia Macerata, regiunea Marche), Italia rupe tăcerea după închiderea anchetei împotriva sa. Fausto Troiani a fost acuzat de o româncă de 34 de ani de violență sexuală și loviri.

Președintele consiliului municipal rupe tăcerea după închiderea anchetei, în care era acuzat de loviri și violență sexuală. "Trebuie să se știe că am denunțat-o pe această femeie pentru acte de persecuție și șantaj", afirmă politicianul. Procuratura a clasat recent ancheta demarată împotriva sa, în care era cercetat pentru vătămare corporală agravată și violență sexuală asupra unei femei de 34 de ani de origine română

"Am dat deja instrucțiuni avocatului meu să o denunțe pe femeie pentru calomnie în legătură cu faptele de pălmuire și agresiune sexuală". Președintele consiliului municipal din Civitanova, Fausto Troiani, este cel care a decis să dea versiunea sa asupra faptelor în legătură cu ancheta pe care Procuratura din Macerata a deschis-o împotriva sa.

La începutul lunii septembrie 2022, o româncă în vârstă de 34 de ani a depus o plângere împotriva politicianului. În urma plângerii și a investigațiilor ulterioare, procurorul însărcinat cu cazul, Rosanna Buccini, a închis dosarul lui Troiani, făcând în același timp o cerere de arhivare a ipotezei infracțiunii de violență sexuală. 

Răsturnare de situație în cazul româncei care a acuzat un politician din Italia de loviri și agresiune sexuală

 

Potrivit rechizitoriului, la 8 iulie 2022, în momentul culminant al unei discuții cu românca de 34 de ani - de care ar fi fost legat printr-o relație afectivă - care îl acuza că ar avea o relație cu o altă femeie, acesta ar fi lovit-o violent, provocându-i perforarea timpanului și pierderea auzului (cu un prognostic de peste 40 de zile). Cu acea ocazie, Troiani ar fi obligat-o pe femeie să nu iasă din casă pentru a chema ajutoare, trăgând-o de păr și răsucindu-i brațul, luându-i cheile de la casă. Totodată, procurorul de caz a cerut arhivarea ipotezei infracțiunii de violență sexuală, considerând că în timpul anchetei nu au apărut elemente suficiente pentru a susține acuzația în instanță.

"În ultimele zile s-a vorbit foarte mult, cu tot cu atacuri politice, despre o presupusă palmă pe care aș fi dat-o unei femei. Dar totul are o limită. De aceea, consider că este de datoria mea să spun adevărul despre fapte. În ceea ce privește această afacere, nu am primit încă niciun document din partea autorităților judiciare și dacă și când voi primi, avocatul meu va prezenta toate dovezile în favoarea mea care se află deja în posesia noastră",  a declarat politicianul italian pentru cronachemaceratesi.it.

Troiani: „Trebuie să spun adevărul“

 

"Trebuie să se știe că încă din 2022, am denunțat-o pe această femeie pentru persecuție și șantaj împotriva mea și este cercetată de procuratură în proceduri separate. În această tristă poveste sunt implicate și rudele mele, care au fost contactate prin apeluri telefonice jignitoare și vulgare de către aceeași persoană pe care am denunțat-o și care au fost obligate să citească neadevăruri în presă și să asculte declarațiile calomnioase ale opoziției", mai spune politicianul italian.

"Intenționez să-mi apăr onoarea", conchide politicianul în vârstă de 64 de ani, "Prin urmare, pe lângă celelalte plângeri, mi-am instruit deja avocatul să o dea în judecată pe femeie pentru calomnie în ceea ce privește faptele legate de pălmuire și de agresiunea sexuală și pe cei care ar călări pe aceste calomnii în scopuri politice sau de răzbunare personală".

Românca insistă că a avut o relație amoroasă cu italianul: „Să știți, totuși, că nu mă voi opri

 

Totuși, românca insistă că ea este victima în toată această poveste și intervine în urma declarațiilor făcute de politician. "Motivele violențelor și rănilor sunt cunoscute de procuratură, dar vreau să-i răspund personal și direct doctorului Fausto Troiani", spune  românca de 34 de ani.

În scrisoarea trimisă, românca de 34 de ani afirmă: "Dr. Fausto Troiani, după ce m-a întâlnit pentru un examen medical, m-a curtat timp de trei luni, apoi a început o relație amoroasă cu mine la sfârșitul primăverii anului 2021, care a durat mai mult de un an. Motivele violențelor și leziunilor sunt cunoscute de procuratură, dar eu îi răspund personal și direct: niciun judecător, până la 4 ianuarie 2023, nu l-a achitat pe Fausto Troiani de infracțiunea de violență sexuală. Departe de asta. De fapt, depun o contestație formală la cererea de arhivare doar a infracțiunii de violență sexuală, așa cum a fost înlăturată de procuror, atașând un memoriu al cărui termen expiră pe 18 ianuarie , fiind vorba de o infracțiune de cod roșu".

Tânăra continuă adresându-se direct politicianului: "Mai degrabă, oferiți-i telefonul mobil lui Troiani procurorului și consimțiți la extragerea tuturor fișierelor conținute în el pentru a fi comparate cu cele pe care le-am depus în copie medico-legală. Dacă nu are nimic de ascuns. Dacă într-adevăr m-a denunțat (n.r. trimiterea se referă la pasajul în care Troiani se referă la faptul că a dat-o în judecată "încă din 2022 pentru acte de persecuție și pentru șantaj împotriva mea"), așa cum pretinde, și dacă a făcut acest lucru după 18 decembrie 2022, este clar că denunțul face parte dintr-o strategie defensivă ulterioară notificării avizului de încheiere a investigațiilor și, prin urmare, este pur și simplu instrumental. Să știți, totuși, că nu mă voi opri", afirmă românca.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel