Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rareș Bogdan, mesaj în fața Ursulei von der Leyen: "Vrem în Schengen! România și-a securizat granițele din banii ei, cu firme străine"
WhatsApp
Europarlamentarul Rareș Bogdan a transmis un mesaj dur în Parlamentul European de la Strasbourg, chiar lângă Ursula von der Leyen. Acesta a cerut admiterea României în spațiul Schengen. 

Rareș Bogdan spune că România contribuie din plin la stabilitatea din Uniunea Europeană. Mai mult decât atât, pentru a îndeplini criteriile de aderare, România și-a securizat frontierele cu sume foarte mari de bani din bugetul propriu, bani care au fost plătiți unor firme străine. Astăzi, România reprezintă o importantă țară de tranzit pentru cerealele din Ucraina și nu este corect ca țara noastră să aștepte încă la ușa Europei, toate criteriile de aderare la spațiul Schengen fiind îndeplinite. 

"Din solidaritate și spirit european, real, România i-a ajutat pe ucrainenii și sirienii fugiți de război. În numele solidarității, camioanele și trenurile încărcate cu grâne din Ucraina ce urmează să ajungă în țările vestice, traversează România zilnic. În sens invers traversează camioanele și trenurile cu ajutoare pentru poporul ucrainean. În numele solidarității, România înțelege și acceptă că țările care au energie mai multă să reducă din consum și să dea și celor care au mai puțină. În numele solidarității, dar și a dreptului său, România cere însă ceea ce i se cuvine: aderarea la Schengen! După 11 ani nedrepți de așteptare, care este starea reală a Uniunii Europene? Cu state care stau în lojă și state care stau la ușă? România îndeplinește toate condițiile: și-a securizat frontierele pe banii ei și nu cu companii românești. Unde e solidaritatea? Există riscul ca în România să crească numărul populiștilor și extremiștilor exact din acest motiv. Riscă cineva ca peste 18 luni, jumătate dintre eurodeputați să fie eurosceptici? Cine vrea ca încă un popor european să renunțe la a mai crede în solidaritate? Ale cui interese le servesc aceia? Poporul român nu solicită favoruri, ci un statut demn și legitim într-o Europă la a cărei stabilitate și continuitate contribuie în fiecare zi. Vrem dreptate pentru România! Vrem în Schengen! Este dreptul nostru, doamna președinte!" a spus Rareș Bogdan.

 

Ursula von der Leyen a prezentat starea Uniunii Europene în 2022, într-un amplu discurs la Strasbourg

 

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat miercuri, la Strasbourg, favorabilă ideii reformării instituţiilor Uniunii Europene printr-o revizuire a tratatelor, lucru pe care, potrivit ei, cetăţenii europeni au arătat că îl doresc, relatează Reuters.

''În discursul de anul trecut privind starea Uniunii, am afirmat că aş dori ca Europa să semene mai mult cu aceşti tineri. Ar trebui să plasăm aspiraţiile lor în centrul tuturor acţiunilor noastre. Iar locul potrivit pentru aceasta sunt tratatele noastre fondatoare. Fiecare acţiune a Uniunii ar trebui să fie inspirată de un principiu simplu: acela de a nu prejudicia viitorul copiilor noştri, de a lăsa lumea un loc mai bun pentru generaţia următoare. Prin urmare, cred că a sosit momentul să consacrăm solidaritatea între generaţii în tratatele noastre. Este timpul să reînnoim promisiunea europeană'', a spus Ursula von der Leyen în discursul său anual privind starea UE, prezentat miercuri la Strasbourg în plenul Parlamentului European.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel