Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rareș Bogdan îi cheamă pe români acasă și spune că salariile din România sunt mai mari decât în Italia
WhatsApp
Rareș Bogdan îi îndeamnă pe românii din străinătate să se întoarcă acasă, în condițiile în care, spune el, salariile sunt uneori mai mari decât în sudul Italiei. 

Rareș Bogdan spune că revenirea românilor din diaspora acasă este vitală, în contextul în care țara noastră se confruntă cu un deficit major de forță de muncă. Europarlamentarul PNL subliniază că în anumite regiuni ale țării, veniturile sunt comparabile sau chiar mai mari decât în unele zone din Italia.

"Ce vrem noi să căutăm este încrederea românilor din Diaspora și încerc să vin cu diverse oferte (…) prin care să-i conving să se întoarcă acasă, pentru că îmi este foarte frică că dacă, noi ca stat, nu reușim să întoarcem 2-3 milioane de români acasă în următorii 5 ani, vom avea undeva la 2-3 milioane de cetățeni veniți din Bangladesh, Nepal, Sri Lanka sau Pakistan", a spus Rareș Bogdan la Digi24.

"Paradoxal, în momentul acesta, este mai interesant să trăiești în România și veniturile din anumite zone din România sunt chiar mai mari decât în sudul Italiei. De la Roma în jos, veniturile s-au prăbușit. În Spania, Andaluzia, veniturile s-au prăbușit. Algarve, Portugalia. E greu să te bați cu veniturile din Marea Britanie, Germania, Franța sau nordul Italiei. Nu ne batem cu economiile din acele zone. În schimb, sunt foarte multe zone unde au plecat românii pentru a câștiga 1.000-1.600 de euro, unde venitul unei badante, de exemplu, aveam 200.000 de badante, de asistente la domiciliu pentru bătrâni sau copii în Italia.

Veniturile în zona sudică sau insulară – Sicilia, Sardinia, au ajuns la 650 – 700 de euro. Din momentul ăsta, o femeie în casă care are grijă de copil sau de un bătrân în Cluj, București, Constanța, Timișoara, Brașov, Iași câștigă aceeași sumă sau chiar mai mult. Dacă căutați un meșter în domeniul construcțiilor, pentru că foarte mulți au plecat în Spania, Italia în domeniul construcțiilor, dar căutați un domn în domeniul construcțiilor care să pună faianță, să fie un bun instalator, un bun electrician, sunt firme de construcții sau instalații în București sau în alte zone din România, veți plăti 1.200, 1.500, 2.000 de euro", a mai spus europarlamentarul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel