Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rareș Bogdan anunță că România schimbă foaia cu Austria:"Nu mai merge cu frumosul" 
WhatsApp
Europarlamentarul Rareș Bogdan spune că este momentul ca România să schimbe foaia cu Austria și să înceapă negocieri în forță. 

Rares Bogdan spune că nu mai are așteptări de la actualii lideri ai Austriei și singura soluție ar fi abandonarea tacticilor blânde. 

"Nu mai merge cu frumosul cu Austria. Sunt niște lideri europeni retrograzi, atât Karner, cât și Nehammer care sper să dispară cât mai repede de la conducerea guvernului austriac și sper să se întâmple acest lucru cât se poate de repede. În momentul ăsta nu putem negocia cu Austria decât în forță," a spus Rares Bogdan la Antena 3.

Rareș Bogdan: "Partidul lui Nehammer stă prost în sondajele din Austria Inferioară. Nu au obținut procentele pe care sperau să le ia cu tema migrației"

 

Rareș Bogdan a explicat de ce Karl Nehammer a făcut tot acest joc: miza o reprezintă alegerile din cel mai bogat land al Austriei, acolo unde partidul cancelarului se află în sondaje pe locul trei și ar fi avut nevoie de câteva puncte procentuale pentru a conta în lupta de la vârf. Europarlamentarul spune că Nehammer s-a dus în Bulgaria pentru a beneficia de o serie de imagini care să arate electoratului austriac cât este el de implicat în stoparea migrației ilegale. 

"Pe data de 29 ianuarie, în cel mai bogat land al Austriei au loc alegeri, în Austria Inferioară. Acest land produce o treime din PIB-ul Austriei. După blocajul pe care Nehammer și Karner l-au făcut la adresa României, sperau să crească în sondaje. Partidul condus de Nehammer, OVP, este deja un partid extrem de contestat. Ei sperau să obțină niște puncte procentuale pe care nu le-au obținut. Pe primul loc în sondaje este tot FPO, partidul ultraconservator naționalist austriac și pe locul doi se află socialiștii austrieci. OVP este pe locul trei și peste câteva zile există riscul să piardă alegerile. Au făcut acest spectacol grotesc cu largul concurs al autorităților bulgare, pentru a încerca să explice alegătorilor din Austria că face toate eforturile pentru a bloca imigranții, tema migrației fiind principală în campania electorală din aceste zile. Încearcă practic, cu ajutorul unor imagini difuzate și a unei campanii duse să mai câștige câteva puncte electorale, poate unul sau două puncte, pe care nu le va obține. Mai mult, sper din tot sufletul ca pentru prima dată în 40 de ani OVP să iasă pe locul trei. 34 de ani din 40, partidul lui Karl Nehammer a condus landul Austriei Inferioare, cel mai puternic din cele șapte. Cam aceasta este logica în care merg ei. (...) Sunt și alte premierul Suediei și-a schimbat total atitudinea și este dispus să pună aderarea României la Schengen pe ordinea de zi în una din cele două ședințe JAI," a mai spus Rareș Bogdan la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel