Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
RAR, replică după ce un șofer român a întrebat dacă anvelopele de iarnă sunt obligatorii și pentru BMW-uri
WhatsApp
Cauciucurile de iarnă au devenit subiect de glume și ample dezbateri pe internet, după ce RAR a făcut publice regulile de folosire pentru acestea. Un internaut a întrebat, mai în glumă, mai în serios, dacă se aplică și pentru BMW-uri.
RAR, replică după ce un șofer român a întrebat dacă anvelopele de iarnă sunt obligatorii și pentru BMW-uri

Într-o postare pe Facebook, RAR a amintit condițiile pentru utilizarea anvelopelor de iarnă, în urmă cu câteva zile.

„Chiar dacă vremea încă este însorită în cea mai mare parte a țării, au început să circule deja informații menite să panicheze posesorii de autovehicule, așadar precizăm CLAR că NU există o data limită pentru montarea acestor cauciucuri și că TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M și S (însemnând noroi și zăpadă – engl. mud and snow), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră", au spus reprezentanții RAR, printre altele.

Cel mai probabil în glumă, un internaut a întrebat dacă este obligat să folosească anvelopele de iarnă și la BMW: „Eu dacă am BMW, sunt obligat să pun anvelope de iarnă?" arată publicația PhOnline.

Comentariul său a adunat sute de reacții, însă reacția RAR a fost deosebit de apreciată.

„Doar dacă linia de tramvai este acoperită cu zăpadă, gheață sau polei", a fost răspunsul reprezentanților RAR.

 

Vezi și 

 

Un șofer român i-a „impresionat” pe inspectorii RAR: „Materiale necesare... multă inconștiență”

 

Registrul Auto Român a publicat, pe pagina de Facebook, mai multe poze cu un eleron improvizat prin pe mașina unui șofer din Tulcea.

Șoferul se prezentase la RAR pentru omologarea elementului de caroserie.

Potrivit inspectorilor, eleronul a fost confecționat cu un burghiu pentru metal, cornier metalic, colțare pentru polițe, câteva șuruburi și piulițe.

„Stim că deja vă zboară gândul la weekend și, pentru că vorbim despre zbor, vă prezentăm acest autovehicul care a venit la RAR Tulcea pentru omologarea elementului de caroserie.

Materiale necesare pentru confecționare: burghiu pentru metal, cornier metalic și colțare pentru polițe din magazinele de bricolaj, improvizații, câteva șuruburi cu piuliță și multă inconștiență.

Totuși, dincolo de aspectul mașinii, vă rugăm să conștientizați că astfel de elemente de caroserie confecționate artizanal pot fi un pericol pentru siguranța traficului și a pietonilor, dar nici nu pot îmbunătăți performanțele vehiculului. Despre sancțiunile pe care le riscați nici nu mai vorbim...

Un astfel de element nu îndeplinește, din punct de vedere tehnic, normele pentru certificarea produselor și nici nu a fost supus verificărilor necesare pentru omologarea de tip a produsului, iar colegii noștri au decis că această improvizație nu întrunește condițiile care stau la baza omologării”, au scris inspectorii RAR pe Facebook.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel