Prin urmare, dacă nu vă plătiți amenzile de circulație în termen de 60 de zile de la data emiterii acestora, permisul de conducere vă poate fi suspendat. Acest lucru se va întâmpla doar dacă o propunere legislativă recentă din Senat va deveni lege. Această măsură este menită să-i oblige pe șoferi să-și achite datoriile și să crească gradul de colectare a amenzilor în bugetele autorităților locale.
Scopul acestei propuneri legislative este de a introduce mențiunea că suspendarea permisului va fi posibilă până la achitarea amenzii, dacă aceasta nu a fost achitată în termen de 60 de zile de la sancționare, potrivit Avocatnet.ro. Acest lucru înseamnă că șoferii care sunt sancționați vor avea la dispoziție 60 de zile pentru a achita amenda rutieră. Însă, dacă vor depăși acest termen, chiar și cu o zi, permisul le va fi suspendat. Această suspendare va fi în vigoare până când își vor achita datoria.
Pe lângă numeroasele accidente rutiere care au loc în țara noastră, o altă problemă este nivelul scăzut de plată a amenzilor rutiere de către șoferi, spun inițiatorii proiectului de lege. Evident, acest lucru aduce mai puțini bani în bugetele autorităților locale, iar legea propusă va schimba acest lucru.
Este important de precizat că propunerea legislativă nu este încă în vigoare. Ea trebuie să treacă de votul Parlamentului, să fie promulgată de președintele țării și să fie publicată în Monitorul Oficial.
Codul rutier este legea fundamentală care vizează activitatea șoferilor în trafic și tocmai a beneficiat de modificări semnificative. Autoritățile implementează un nou sistem de amenzi și ar fi bine să înțelegem câte ceva despre aspectele schimbate. Codul Rutier 2022 se aplică tuturor șoferilor din România.
Cel mai important detaliu pe care trebuie să îl rețineți este un nou sistem de amenzi pentru șoferii care încalcă regulile de circulație.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News