Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rafael Nadal se califică în turul al treilea la Wimbledon, după o victorie în patru seturi amânată de ploaie, în fața lui Ricardas Berankis
WhatsApp
Rafael Nadal se califică în turul al treilea la Wimbledon, după o victorie în patru seturi, amânată de ploaie, în fața lui Ricardas Berankis, iar numărul 2 mondial își păstrează șansele de a câștiga al treilea Grand Slam consecutiv.
Rafael Nadal se califică în turul al treilea la Wimbledon, după o victorie în patru seturi amânată de ploaie, în fața lui Ricardas Berankis

Încă nu am văzut cel mai bun Rafael Nadal la aceste campionate, nici pe departe, dar el se agită și se agită în jumătatea generoasă a tabloului.

Până acum, asta a însemnat un eșec în patru seturi în fața unui debutant de la Wimbledon luni și încă unul în această luptă moderată împotriva armelor limitate ale lui Ricardas Berankis joi, conform Daily Mail.

 

Ușurarea pentru Nadal este că are timp să se adapteze

 

Pe hârtie, va părea un progres decent, dar pe iarbă totul devine puțin mai nuanțat pentru Nadal, iar acordarea unui total de două seturi și șase game-uri de serviciu unor jucători cu o clasare combinată de 147 este mai puțin intimidantă. Novak Djokovic, cap de serie numărul unu la cealaltă extremă a ierarhiei, nu prea va tremura.

Ușurarea pentru Nadal este că are timp să se adapteze la materialul verde de sub picioarele sale dureroase cronicizate. Asta pentru că înfrângerile și covidul au eliminat o serie de concurenți mai serioși din secțiunea lui de 36 de ani, rezultatul fiind că nu va întâlni pe nimeni mai bine clasat decât Taylor Fritz, cap de serie 11, înainte de semifinale. În cazul în care câștigătorul Openului australian și al celui francez din acest an își regăsește forma anterioară, bineînțeles.

Nu poate fi un semn bun faptul că Berankis, numărul 106 mondial, a reușit să-l deranjeze atât de des în schimburile mai lungi și nici că a avut avantaje atât în setul al doilea, cât și în setul al treilea, pe care l-a câștigat în cel din urmă. Deși meciul nu s-a simțit niciodată la fel de încordat ca în primul tur împotriva lui Francisco Cerundolo, în prima rundă, forehandul celui de-al doilea favorit nu a fost sincronizat, iar numărul său de erori, 39, a fost de asemenea ridicat.

Dar totul este bine când se termină cu bine, iar Nadal a încheiat meciul cu bine - va avea întotdeauna angrenajele pentru o evadare rapidă atunci când este nevoie.

 

Rafael Nadal se califică în turul al treilea la Wimbledon

 

Acestea nu au fost necesare în primul set, pe care Nadal l-a luat cu agitație limitată, mulțumindu-se să aștepte erorile lituanianului în loc să arunce vreo magie. În mod decisiv, una dintre aceste greșeli a venit la 5-4 Nadal pe o minge de break, cu un rever net de la Berankis oferindu-i dublului campion setul.

Imaginea în al doilea a fost diferită. Berankis, în vârstă de 32 de ani, și-a ridicat nivelul în primele părți, iar Nadal nu a făcut acest lucru. El a fost docilizat pentru 2-1, dar făcea destule lovituri pe serviciul adversarului său pentru a rămâne confortabil. După ce a ratat două șanse la 2-1 de a face break înapoi, a făcut-o în cele din urmă la 3-2, și din nou la 5-4.

În timp ce acest lucru indică spre un control moale al meciului, a fost notabil faptul că a reușit doar trei break-uri din 13 puncte pentru a face acest lucru. În partea mai profundă a turneului, el va trebui să fie mult mai clinic; în aceste etape de început, a însemnat că Berankis nu a fost niciodată mort și îngropat.

El a arătat acest lucru prin faptul că a luat al treilea, cu un break imediat la începutul setului și apoi s-a apropiat la un punct de al doilea la 3-1. Nadal nu a forțat niciunul pentru el însuși în drumul său spre a se duce în jos cu 6-4, dar șovăiala a servit pentru a-l trezi.

A făcut break la dragoste în al doilea game al setului al patrulea și, după o întârziere din cauza ploii la 3-0, și-a terminat adversarul sub acoperiș. Urmează Lorenzo Sonego, al 27-lea favorit, și un test mai dur pentru a vedea unde se află cel care a fost de 22 de ori campion de Slam.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel