Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rafael Nadal, campion absolut. Tenismenul a câștigat, pentru a 14-a oară, trofeul de la Roland Garros
WhatsApp
Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul cinci mondial, a câştigat pentru a 14-a oară în cariera sa turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, în finala căruia l-a învins duminică în trei seturi, 6-3, 6-3, 6-0, pe norvegianul Casper Ruud (nr.8), prezent în premieră în ultimul act al unei competiţii de o asemenea anvergură.
Rafael Nadal l-a învins în runda inaugurală pe Rinky Hijikata. Spaniolul își face prima apariție la Flushing Meadows de la victoria din 2019

La 36 de ani, împliniţi pe 3 iunie, Nadal şi-a trecut în palmares al 22-lea trofeu de Grand Slam din cariera sa (record absolut), distanţându-se astfel de marii săi rivali, sârbul Novak Djokovic şi elveţianul Roger Federer, ambii cu câte 20 de titluri majore.

În finala disputată duminică pe arena Philippe Chatrier de la Roland Garros, campionul iberic nu i-a lăsat nicio şansă adversarului său. Nadal a câştigat destul de uşor primul set (6-3), însă norvegianul a lăsat impresia că va fi capabil să reechilibreze partida în setului secund, în care a condus cu 3-1. Ruud (23 de ani) a cedat apoi cinci ghemuri consecutive, permiţându-i jucătorului iberic să-şi treacă în cont şi cel de-al doilea set, cu un scor identic (6-3).

Setul al treilea nu a avut practic istoric, Nadal fiind cel care a dominat ostilităţile de la un capăt la altul, impunându-se cu un sec 6-0 şi adjudecându-şi finala după 2 ore şi 18 minute de joc, sub privirile regelui Felipe al VI-lea al Spaniei, prezent în tribune.

Rafael Nadal şi Casper Ruud s-au înfruntat cu această ocazie pentru prima oară în circuitul profesionist, în condiţiile în care norvegianul nu a trecut niciodată de optimile de finală în Marele Şlem, până la actuala ediţie a turneului parizian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel