Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Raed Arafat: „Trebuie oprit microfonul celor care spun oamenilor să nu se vaccineze!”
WhatsApp
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, consideră că "trebuie oprit microfonul" celor care dezinformează şi încurajează oamenii să nu se vaccineze.

Raed Arafat a făcut noi declarații cu privire la necesitatea vaccinării anti-Covid. Șeful DSU crede că eșecul campaniei de vaccinarea se datorează celor care vorbesc despre serul anti Covid fără a avea cunoștințele necesare.

"Trebuie oprit microfonul tuturor care vin şi dezinformează şi spun oamenilor să nu se vaccineze, pur şi simplu. Şi i-aş lăsa pe oamenii care se pricep la acest domeniu să explice de ce trebuie să se vaccineze. Am trecut printr-o perioadă grea, printr-o perioadă de dezinformări, de toate posibilităţile prin care să convingem oamenii să nu respecte, să nu aibă încredere în ce spun autorităţile", a declarat Raed Arafat, citat de Agerpres.

Sfaturile trebuie bazate pe știință

 

Arafat a menționat că sfaturile despre vaccinul anti Covid trebuie să fie bazate pe cercetări științifice, iar formatorii de opinie au un rol esențial în dezinformarea, respectiv informarea corectă a românilor.

 "Măcar două - trei luni, după care putem să continuăm cum vrem, dar în acest moment trebuie oprit microfonul, cel puţin cel oficial, de la televiziuni, de la radiouri. Facebook şi YouTube o să permită să facă ce vor acolo, dar măcar la dezbateri să ne îndreptăm către a sfătui populaţia corect, pe linie sanitară, cu sfaturile care sunt bazate ştiinţific şi să explicăm de ce este mai bine să te vaccinezi decât să rămâi nevaccinat şi ce poate să se întâmple cu tine şi cu familia dacă rămâi nevaccinat", a declarat Raed Arafat, potrivit sursei citate.

În România, zilnic se vaccinează aproximativ 50 000 de persoane, dar rata de infectare cu Covid se menține ridicată.

Germania a trecut la regula „ 2G”

 

Supermarketurile din Frankfurt pot acum pune în aplicare reguli care permit doar persoanelor vaccinate și vindecate de Covid să intre în interiorul magazinelor. Decizia a fost luată, astăzi, de oficialii landului central Hessa.

O măsură similară a fost propusă și de premierul demis, Florin Cîțu. Oficialul României consideră că prin această metodă se poate pune stop pandemiei.

„Un lucru pe care l-am discutat cu domnul ministru al Sănătăţii a fost acela de a impune sau de a cere certificatul verde pentru toate activităţile pe care le avem în România, la orice activitate unde intrăm în contact cu persoanele, să avem acest certificat verde, activităţi economice. Şi dacă dorim în continuare să avem economia deschisă, cred că este o măsură care ar ajuta foarte mult. Nu am discutat, încă, despre a reduce numărul orelor de funcţionare în weekend, acest lucru nu s-a discutat, dar ne uităm la toate măsurile. Eu spun că a avea certificatul verde pentru orice activitate economică este un pas important şi ne gândim la acest lucru", a declarat Florin Cîţu. 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel