Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Putin nu se va opri la Ucraina, ar putea ataca un aliat NATO”: Președintele Biden, avertisment dur
WhatsApp
Făcând apel la Congres să-și dea acordul pentru un nou ajutor pentru Ucraina, președintele american Joe Biden a declarat: 'Dacă Putin ia Ucraina, nu se va opri acolo și va ajunge să atace un aliat NATO'.

"Am vorbit cu aliații noștri europeni la G7. Ei sunt alături de noi de partea Ucrainei. Nu-l putem lăsa pe Putin să câștige", a afirmat astăzi, de la Casa Albă, președintele american Joe Biden, care a făcut apel la Congres să aprobe cererea de fonduri suplimentare pentru securitate națională, inclusiv un nou ajutor pentru susținerea Ucrainei.

Subliniind că președintele rus "comite crime împotriva umanității", Biden a avertizat, de asemenea, în legătură cu viitoarele mișcări ale numărului unu de la Kremlin: "Dacă va cuceri Kievul, nu se va opri", făcând aluzie la posibilitatea ca acesta să-și lărgească vizorul și asupra țărilor NATO vecine.

Biden: Dacă Putin va cuceri Ucraina, nu se va opri acolo și va ajunge să atace un aliat al NATO

 


În apelul său către Congres pentru a-și da acordul privind trimiterea către Kiev a unui nou ajutor financiar în valoare totală de încă 61 de miliarde de dolari, Biden a reiterat: "Nu vreau să întorc spatele Ucrainei. Dar rămânem fără bani. Congresul trebuie să aprobe noile fonduri pentru Ucraina până la Crăciun, este incredibil că am ajuns atât de departe', a spus Biden. O întrerupere a ajutorului acordat Ucrainei 'ar fi cel mai mare cadou pentru Putin. Dacă Putin va cuceri Ucraina, nu se va opri acolo și va ajunge să atace un aliat al NATO'. În acel moment, "vom avea ceva ce nu ne dorim: trupe americane nevoite să lupte împotriva trupelor rusești".

Pe această temă a intervenit și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a explicat liderilor G7 reuniți prin videoconferință că Putin mizează pe "prăbușirea" sprijinului occidental pentru Ucraina, raportând, de asemenea, că armata rusă a "crescut semnificativ presiunea" pe linia frontului. "Rusia speră un singur lucru: că unitatea lumii libere se va prăbuși anul viitor. Rusia crede că America și Europa vor da dovadă de slăbiciune și nu-și vor menține sprijinul pentru Ucraina la nivelul corespunzător."

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel