Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Putin: Este imposibil ca unele țări din UE să renunțe acum la petrolul rusesc
WhatsApp
Președintele rus Vladimir Putin a declarat marți că este imposibil ca unele țări europene să renunțe rapid la petrolul rusesc, așa cum propune Uniunea Europeană, scrie Reuters.
Ministerul de Finanțe al Rusiei reduce așteptările privind petrolul impozabil din 2023

Membrii UE negociază o propunere de embargo petrolier asupra Rusiei din cauza invadării Ucrainei, dar discuțiile au eșuat săptămâna aceasta din cauza unui veto din partea Ungariei, care este puternic dependentă de importurile de petrol rusesc.

„Evident, unele state UE, în a căror balanță energetică ponderea hidrocarburilor rusești este deosebit de mare, nu vor putea face acest lucru pentru o perioadă lungă de timp, să renunțe la petrolul nostru”, a declarat Putin.

 

Putin: Europa riscă să plătească cele mai scumpe prețuri la energie din lume

 

Vorbind în cadrul unei întâlniri televizate cu manageri petroliști și oficiali guvernamentali din țară, Putin a mai spus că sancțiunile occidentale și un posibil embargo asupra petrolului rusesc au dus la o creștere a prețurilor petrolului la nivel mondial.

El a spus că, prin renunțarea la aprovizionarea cu energie rusă, Europa riscă să plătească cele mai scumpe prețuri la energie din lume pe termen lung, în timp ce competitivitatea industriei sale va fi subminată.

 

Putin: Sancțiunile occidentale au alimentat inflația chiar în Europa

 

Rusia se confruntă cu o scădere a producției de petrol nemaiîntâlnită de la prăbușirea Uniunii Sovietice din cauza sancțiunilor occidentale, care complică foarte mult vânzarea petrolului rusesc la nivel mondial.

„Există schimbări tectonice pe piața petrolului, iar a face afaceri așa cum se făcea înainte, în conformitate cu vechiul model, pare puțin probabil”, a spus Putin, adăugând că este important să se stabilească un lanț complet de la producător la cumpărătorul final.

El a promis ajutor din partea statului pentru producătorii interni de petrol, inclusiv facilitarea accesului la împrumuturi și asigurări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel