Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român, aflat pe lista celor mai căutați infractori din lume, prins în Spania. Era căutat de 15 ani
WhatsApp
Unul dintre cei mai căutați criminali din Europa a fost arestat după 15 ani de căutări. Este vorba despre un cetățean român condamnat pentru proxenetism. 
Sursa: politiaromana.ro

Claudiu Gheorghe Piclisan, unul din cei mai căutați fugari din Europa, a fost arestat în Spania.  Românul se afla pe lista Europol, Europe's Most Wanted Fugitives (Cei mai căutați fugari din Europa).

Cum l-au prins polițiștii spanioli pe infractorul român 

Poliția Națională a primit un pont pe 26 ianuarie că în zona Deltebre ar putea fi găsită o persoană care are Ordin european de arestare și predare ( OEDE ) emis de Tribunalul Alba, în România.  Au fost inițiate o serie de verificări prealabile de către agenți pentru a se asigura că informațiile sunt adevărate, informează presa locală din Spania. 

Odată confirmată informația, Poliția Națională, în colaborare cu Poliția Locală din Deltebre, au conceput un plan prin care să-l supravegheze pe criminal și să-i învețe rutele zilnice, astfel încât să-l prindă într-un moment vulnerabil. În urma filajului, s-a descoperit că locuia în zonă de aproximativ 15 ani și se integrase deja ca un alt locuitor al orașului. 

După câteva zile în care polițiștii l-au urmărit constant, aceștia l-au arestat chiar când era pe punctul de a intra în casa lui. 

Claudiu Gheorghe Piclisan a fost condamnat de instanțele romane pentru proxenetism. Aceste condamnări au fost date în perioada noiembrie 2004 – octombrie 2005. Individul a acționat împreună cu o altă persoană, cu ajutorul căreia a recrutat și adăpostit diferite femei și adolescenți, minori, cu scopul de a le  exploata sexual . Pentru toate acestea,  Claudiu Gheorghe Piclisan a fost condamnat de justiția română la 10 ani de închisoare , dar a reușit să scape înainte de a-și îndeplini pedeapsa.

Cum a reușit să stea ascuns timp de 15 ani

După ce a fugit din România, Piclisan a ajuns în Deltebre, unde s-a folosit de o identitate falsă și a locuit timp de aproximativ 15 ani fără să ridice suspiciuni. Conform polițiștilor spanioli, românul și-a deschis o afacere și lucra drept consultant imobiliar. 

După arestare, Poliția Națională l-a pus pe fugar la dispoziția Tribunalului Tortosa de unde s-a făcut o videoconferință cu Judecătoria Centrală numărul 5 din Madrid. Magistratul corespondent a cerut arestarea preventivă în așteptarea oficializării.  Ordinului european de arestare și predare, urmând să fie transferat și predat autorităților române în zilele următoare. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel