Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Proteste violente în Franța: Jurnaliștii Antena 3 CNN, atacați; manifestanții au furat și microfonul
WhatsApp
Franța este paralizată de la această oră; un milion de oameni sunt așteptați în stradă. Violențe au loc deja în Paris și în mai multe orașe. Echipa Antena 3 CNN - Cristi Popovici şi George Chironică -, trimisă la Paris, a fost agresată. 

Mai mulți protestatari violenți au luat microfonul echipei de corespondenți, după cum relatează reporterul Antena 3 ANN, Cristi Popovici.

Trimișii special în Paris, au fost nevoiți să se echipeze cu căști de protecţie, după primele incidente violente. Mai multe petarde au fost aruncate din mulțimea care protestează înspre jandarmi.

Peste un milion de francezi au răspuns marți din nou la apelurile lansate de principalele sindicate la acțiuni contra reformei pensiilor dorită de guvern și Emmanuel Macron.

Proteste violente în Franța: Jurnaliștii Antena 3 CNN, atacați

 

Reportaje transmise în direct de posturile franceze de televiziune arată chiar o creștere în amploare și violență a protestatarilor, pentru blocarea cărora Ministerul de Interne a mobilizat 13.000 de polițiști și jandarmi, jumătate pentru Paris, cu multiple echipamente (bastoane, arme, gaze lacrimogene, tunuri de apă) pentru a opri incendiile, distrugerile, atacurile contra forțelor de ordine provocate de extremiștii pătrunși în coloanele de manifestanți.

”Nu vrem să muncim până la 64 de ani”, scrie în continuare pe panourile purtate de manifestanți la Paris și în peste 150 de localități din Franța, între care Lyon, Rennes, Nantes, Limoges, Dijon, Bordeaux sau Strasbourg. Într-o conferință de presă, ministrul de Interne, Gérald Darmanin, a lansat un apel la calm și a evocat posibila prezență marți, la Paris, a peste 1.000 elemente radicalizate, unii sosiți din afara Franței, ”specializați” în provocarea de violențe, jafuri, incendii.

Marți dimineață, intrările în Paris și alte orașe din țară erau blocate cu baricade de foc. În cursul zilei au avut loc noi incidente violente, adevărate lupte între manifestanți și forțele de ordine. Noi arestări, sute de polițiști și jandarmi răniți, sute de răniți în rândul manifestanților constituie bilanțul protestelor și incidentelor ce au loc începând din luna ianuarie în Franța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
19 apr 2024, 22:40
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel