Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Proteste masive împotriva restricțiilor, în plină amenințare cu noua tulpină Omicron
WhatsApp
Un număr de aproximativ 40.000 de persoane au ieşit sâmbătă pe străzi în Austria pentru a protesta împotriva măsurilor guvernului de combatere a pandemiei de COVID-19.

Un număr de aproximativ 40.000 de persoane au ieşit sâmbătă pe străzi în Austria pentru a protesta împotriva măsurilor guvernului de combatere a pandemiei de COVID-19 şi în special a planurilor guvernului de a introduce obligativitatea vaccinării anti-COVID-19, transmite dpa.

Poliţia a informat că până la 30.000 de persoane au mărşăluit în al doilea oraş ca mărime al Austriei scandând "Pace, libertate, fără dictatură". Astfel că cea mai mare manifestaţie de protest a avut loc în orașul Graz. 

Cu toate acestea au avut loc proteste în mai multe orașe din țară. Astfel, la St Poelten, Klagenfurt şi Innsbruck, majoritatea manifestațiilor au fost paşnice, însă cei mai mulți participanţi nu purtau măşti, în plină amenințare cu moua tulpină a coronavirusului.

 

Austria, lockdown pentru trei săptămâni

 

Guvernul austriac doreşte să introducă vaccinarea obligatorie în luna februarie. În acest scop, un proiect de lege urmează să fie prezentat în a doua săptămână a lunii decembrie.

De asemenea, un lockdown de trei săptămâni a început în Austria, măsură luată de guvern pentru a limita răspândirea coronavirusului în contextul creşterii masive a numărului de infecţii în al patrulea val al pandemiei de COVID-19, transmite dpa. 

Oamenii îşi vor putea părăsi locuinţele doar pentru a merge la locul de muncă, pentru cumpărarea bunurilor de strictă necesitate şi pentru a face activităţi sportive în spaţii deschise. Majoritatea restaurantelor pot vinde produse doar pentru consum acasă, iar evenimentele culturale şi cele sportive de amploare se vor desfăşura fără spectatori.

Totuşi, şcolile sunt deschise, iar părinţii vor putea decide dacă îşi trimit copiii la cursuri sau optează pentru lecţii online.

Carantina pentru persoanele vaccinate şi pentru cele trecute prin boală se va încheia pe 13 decembrie, iar în cazul persoanelor nevaccinate nu este prevăzut un termen.

Până în prezent, două treimi dintre austrieci sunt vaccinaţi cu schema completă împotriva SARS-CoV-2.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel