Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Proteste Franța. Macron, primele declarații. Cum vrea să închidă gura protestatarilor
WhatsApp
Emmanuel Macron a apărut cu un prim mesaj public după protestele violente din Franța. În mod incredibil, Macron anunță că va crește salariile cu 100 euro de anul viitor, într-un discurs ce pentru români aduce aminte de vorbele lui Nicolae Ceaușescu, rostite în ultimul său discurs, de dinainte de fuga cu elicopterul. 

Într-o alocuţiune de circa 15 minute, foarte aşteptată, preşedintele francez a promis o serie de măsuri care merg în sensul creşterii puterii de cumpărare solicitate de "veste": creşterea salariului minim cu 100 de euro din 2019, fără ca acest lucru să-i coste vreun euro pe angajatori, defiscalizarea orelor suplimentare din 2018 şi anularea creşterii de taxe care a fost impusă pensionarilor care câştigă mai puţin de 2.000 de euro pe lună.

Emmanuel Macron a anunțat că decretează stare de urgenţă economică şi socială după protestele violente ale "Vestelor Galbene".

"Vrem o Franţă în care oamenii să poată trăi cu demnitate din muncă. Cer Guvernului şi Parlamentului să facă ce este necesar. Salariul minim va creşte cu 100 de euro pe lună începând din anul 2019. Orele suplimentare vor fi plătite şi nu vor mai fi impozitate. Le voi cere tuturor angajatorilor care pot să ofere prime de sfârşit de an să facă acest lucru, fără a fi impozitate", a declarat Macron.

"Există o stare de furie, de indignare. Această indignare probabil este împărtăşită de mulţi francezi, dar această stare nu trebuie să se reducă la comportamente iresponsabile, pe care eu le denunţ", a mai spus Emmanuel Macron.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel