Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Protest la granița României. Transportatorii din Moldova au blocat accesul în vamă 
WhatsApp
Zeci de transportatori au blocat, în aceaastă seară, drumul de acces către vama Leuşeni, Republica Moldova.
proteste_vama_leuseni

Şoferii de microbuze sunt nemulţumiţi că nu pot intra în UE în baza paşaportului biometric moldovenesc. Aceştia se simt discriminaţi că tranzitarea României este permisă doar cu paşaportul român, pe care mulţi dintre ei nu-l deţin, transmite psnews.ro

Transportatorii se plâng că nu mai au bani pentru a-şi hrăni familiile şi cer să le fie permis să lucreze. Protestul a fost organizat de șoferii care organizează curse internaționale. La punctul de frontieră au fost aduși și mascații de la Brigada de poliție cu destinație specială „Fulger”.  Ulterior, drumul de acces spre punctul de trecere a frontierei Leușei a fost deblocat.

 

Ce spune Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Astăzi, de la ora 19:10 un grup de transportatori auto, care nu au avut acces de intrare în România, a blocat traseul din apropierea punctului de trecere a frontierei Leușeni, pe sensul de ieșire din Republica Moldova. Protestul acestora este calificat ca unul ilegal, iar blocajul accesului în punctul de trecere Leușeni crează neînțelegeri din partea altor cetățeni aflați în trafic. Mai mult ca atât, majoritatea din manifestanți prestează servicii ilegale de transport, activitățile cărora au fost constatate de însăși autoritățile statelor europene, iar acest fapt taxează Republica Moldova pe plan internațional.

În acest sens, solicităm persoanelor în cauză de a debloca traseul și de a desfășura protestul în mod pașnic în locuri care nu ar deranja circulația transfrontalieră. De menționat că la ieșirea din Republica Moldova, polițiștii de frontieră verifică doar actele de călătorie, efectuează termometria pentru a se asigura că persoanele nu prezintă simptome dr infecție Covid-19, precum și dacă nu cad sub incidența regimului de autoizolare 14 zile. Verificările riguroase sunt efectuate pe partea română, unde reiterăm recomandarea ca înainte de a planifica călătoria să se informeze din surse oficiale despre regulile și restricțiile impuse în perioada de pandemie la intrarea într-un stat UE.

La fel, Poliția de Frontieră susține cu fermitate că nu va admite orice tip de ilegalitate la frontieră, inclusiv trafic ilicit de pasageri și acele acumulări ilicite de taxe. Pe această linie vom desfășura în continuare mai multe operațiuni de prevenire și combatere acestor criminalități transfrontaliere”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel