Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Protest în Vama Ruse. Traficul pe sensul de ieșire din țară, în dificultate
WhatsApp
Traficul prin PTF Giurgiu-Ruse ar putea fi îngreunat miercuri seara după ce partea bulgară a informat autorităţile de frontieră române că, pe teritoriul statului bulgar, înainte de zona Punctului de Trecere a Frontierei Ruse, se va desfăşura o acţiune de protest.
Foto ILUSTRATIV

„Autorităţile bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu, că, astăzi, 3 august 2022, între orele 18:00 şi 23:00, pe teritoriul statului bulgar, în zona sensului giratoriu, înainte de zona Punctului de Trecere a Frontierei Ruse, se va desfăşura o acţiune de protest. Din acest considerent, preconizăm că traficul prin PTF Giurgiu, pe sensul de ieşire din ţară, se va desfăşura cu dificultate şi este posibil să înregistrăm timpi ridicaţi de aşteptare”, se arată într-un comunicat de presă, emis miercuri, de ITPF Giurgiu.

În aceste condiţii, ITPF Giurgiu recomandă tuturor persoanelor care doresc să tranziteze frontiera româno-bulgară să utilizeze şi celelalte puncte de trecere a frontierei de la graniţa cu Bulgaria, astfel încât să fie evitată aglomerarea punctului de trecere a frontierei menţionat.

În această după-amiază, înainte de începerea protestului, timpul de aşteptare la controlul de frontieră, prin PTF Giurgiu, este de 180 de minute pentru camioane, la ieşirea din ţară şi de 40 de minute pe sensul de intrare în ţară. Pentru autoturisme timpul de aşteptare este de 30 de minute la ieşirea din ţară şi de 40 de minute pe sensul de intrare în ţară. 

 

Vezi și 

 

Aglomerație în vămi: românii din străinătate vin să-și facă concediile în țară. Poliția de Frontieră suplimentează personalul

 

Românii care trăiesc în diaspora iau cu asalt vămile în această perioadă, dorind să petreacă concediul de odihnă acasă. În acest context, traficul prin punctele de trecere a frontierei a crescut, iar Poliția de Frontieră a suplimentat numărul de agenți care controlează documentele.  

Poliția de Frontieră a suplimentat numărul de agenți care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, în contextul în care tot mai mulți români plecați să lucreze în străinătate se întorc acasă pentru a-și petrece concediul. Anunțul a fost făcut de Departamentul pentru Românii de Pretundineni, care anunță că a primit asigurări de la oficialii MAI că se fac eforturi pentru a preîntâmpina apariția suprasolicitărilor la arterele de control.

„Majoritatea românilor de pretutindeni își petrec concediul de odihnă acasă, alături de familiile din țară.

În urma discuțiilor avute cu oficialii Ministerul Afacerilor Interne, Romania, avem asigurări că Poliţia de Frontieră Română a suplimentat numărul de agenți care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, pentru a preîntâmpina apariția suprasolicitărilor la arterele de control.

Structurile de supraveghere și control al trecerii frontierei de stat, împreună cu reprezentanții prefecturilor, se vor asigura că traficul se derulează cu maximă operativitate la punctele de frontieră de intrare, cât și la cele de ieșire din țară.

Pentru o mai bună informare, recomandăm românilor de pretutindeni să consulte din timp situația punctelor de frontieră, pentru a vedea timpul de așteptare, folosind aplicația https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/.

Totodată, dacă întâmpinați probleme, vă stăm la dispoziție!”, este mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel