Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Protest cu mii de oameni la Chișinău. Manifestanții au blocat străzile
WhatsApp
Membri și simpatizanți ai Partidului Politic ȘOR au ieșit să protesteze, vineri, în fața Procuraturii Generale din Chișinău. Oamenii îi acuză pe angajații instituției că se află sub controlul partidului de guvernare (PAS) și al președintei Maia Sandu și cer demisia noului procurorul general interimar, Ion Munteanu.
Protest cu mii de oameni la Chișinău. Manifestanții au blocat străzile. FOTO: captură Facebook @Partidul ȘOR

Reprezentanții partidului ȘOR au anunțat că peste 50.000 de oameni participă la protestul de azi, care a început la ora 13:00, informează Libertatea. Sunt mii de manifestanți, dar numărul de 50.000 nu a fost confirmat până acum de autorități. „Acțiunea se desfășoară în fața Procuraturii Generale, considerată o instituție capturată de regim”, a transmis partidul într-o postare pe Facebook.

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției au anunțat că organizatorii nu au respectat prevederile Legii cu privire la întruniri și „au omis depunerea declarației prealabile cu 5 zile înainte de desfășurarea acțiunii de protest”.

16 persoane, între care 3 minori fără supraveghere, au fost duse deja la inspectorat pentru identificare, au transmis polițiștii într-un mesaj pe contul de Telegram. Protestatarii au blocat străzile din fața instituției, iar traficul este blocat la această oră.

„Participanții la acțiunea de protest nu se conformează solicitărilor forțelor de ordine de a debloca un sens de circulație pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. Solicităm repetat organizatorilor acțiunii de protest să se conformeze cerințelor organelor de forță de a elibera un sens de circulație pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt”, au mai transmis polițiștii.

 

Vezi și 

 

Republica Moldova, fără curent după noul atac al ruşilor asupra Ucrainei. Linia care aduce curent din România, deconectată

 

Mai multe localităţi de pe ambele maluri ale Nistrului şi numeroşi consumatori din Chişinău, capitala Republicii Moldova, au rămas marţi fără energie electrică, în urma bombardamentelor ruse întreprinse asupra infrastructurii critice din Ucraina, informează Radio Chişinău şi Deschide.md.

„Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean, una dintre liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru Republica Moldova s-a deconectat în regim automat. Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată Republica Moldova”, a anunţat ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale al republicii, Andrei Spînu.

Ministrul moldovean a precizat că „aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca măsură de siguranţă”. „Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică”, a scris ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale într-o postare pe Facebook.

Linia Isaccea - Vulcănești, cea care aduce curent din România, s-ar fi deconectat în mod automat în urma seriei de atacuri rusești asupra Ucrainei.

Atacuri ruse cu rachete au lovit marţi infrastructuri esenţiale în mai multe regiuni ucrainene, provocând de asemenea întreruperi de curent electric, au anunţat autorităţile locale şi regionale din Ucraina. 

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel