Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Propunere de lege în Italia: Până la 20 000 euro pentru tinerii care se căsătoresc 
WhatsApp
O propunere legislativă stârnește controverse în parlamentul italian: tinerii sub 35 de ani ar urma să primească deduceri de până la 20 000 euro dacă se căsătoresc. 

Proiectul de lege a fost prezentat de cinci deputați ai Ligii Nord și a determinat reacția imediată a opoziției. Controversa a izbucnit imediat pe marginea proiectului de lege prezentat Camerei de către Liga care ar prevedea deduceri de până la 20 000 euro numai pentru cei care se căsătoresc la biserică, opoziţia protestând și amintind că „statul este laic". 

Corectarea legii a venit în scurt timp:

„Proiectul de lege la prima mea semnare, care vizează încurajarea sectorului nunților, care din motive de costuri prevedea un bonus destinat doar cununiilor religioase, se va extinde firesc la toate nunțile, în cadrul dezbaterii parlamentare, indiferent dacă se oficiază sau nu în biserică”, a precizat seara Domenico Furgiuele, inițiatorul acestei legi. 

Propunerea se bazează, printre altele, pe deducerea a 20% din cheltuielile legate de celebrarea căsătoriei (religioase) aici ar urma să fie incluse decorațiunile din biserică, inclusiv flori decorative, hainele pentru miri, servicii de catering, coaforul, machiajul si ședintele foto. Scopul susținătorilor este de a reînvia căsătoriile (religioase) aflate în declin.

Condiții pentru a primi până la 20 000 euro dacă te căsătorești în Italia: 

 

- soții să aibă sub 35 de ani, iar venitul total al familiei pe un an să fie sub 23.000 de euro

- soții să aibă cetățenia italiană de cel puțin 10 ani. 

Criticile sunt unanime: Deputatul Simona Malpezzi vorbește de propuneri „neconstituționale și absurde”.

Pentru Benedetto Della Vedova, de la partidul +Europa, „propunerea amintește de taxa fascistă asupra celibatului”. 

De asemenea, Maurizio Lupi, spune „nu propunerilor bizare”.

Datele Istat provizorii pentru primele nouă luni ale anului 2021 arată că numărul căsătoriilor din Italia s-a dublat față de aceeași perioadă din 2020, dar nu este suficient pentru a "recupera" nunțile "pierdute" în 2020.

De altfel, comparând primele nouă luni ale anului 2021 cu aceeași perioadă pre-pandemică, trendul rămâne negativ (-4,5%) și în concordanță cu scăderea deja experimentată recent. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel