Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prognoza METEO 2-4 martie 2024, Italia. Vremea rea revine cu ploi și ninsori în weekend
WhatsApp
După o scurtă pauză de la vremea capricioasă, Italia se pregătește pentru un alt val de condiții meteorologice dificile.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Astăzi, o scădere temporară a presiunii atmosferice a adus raze de soare în regiunile Sardinia, Puglia și Basilicata din Italia, oferind locuitorilor o pauză binevenită de la vremea capricioasă din ultimele zile. Cu toate acestea, specialiștii meteo avertizează că această perioadă de îmbunătățire va fi de scurtă durată, cu condiții nefavorabile care se întorc în forță în regiunile nordice începând de mâine.


Prognoză meteo 2 - 3  martie

Sâmbătă, 2 martie, este prevăzută o îmbunătățire parțială a condițiilor meteorologice, cu nori persistenți, dar într-un context de variații și înseninări sporite. Precipitațiile vor fi puține și în mare parte slabe, oferind o ușoară ușurare față de zilele trecute.

Cu toate acestea, această perioadă de liniște va fi de scurtă durată, deoarece, începând de duminică, 3 martie, o nouă perturbație atlantică intensă se va abate asupra Italiei, începând cu regiunile nord-vestice, Sardinia și regiunile centrale

Prognoză meteo 4 martie 

Aceasta va aduce ploi chiar și intense, cu vortexul ciclonic poziționat în apropierea Italiei centrale în ziua de luni, 4 martie.

Previziunile pentru ziua de mâine aduc risc de furtuni și zăpadă în Alpi, cu ploi încă din dimineață în nord-vest și în Sardinia. Acestea se vor extinde după-amiaza în regiunile centrale și în nord-est, iar seara vor afecta Campania și Sicilia

Risc de furtuni sau averse este preconizat în Liguria, Sardinia, Toscana și seara în Lazio. În Alpii occidentali, se așteaptă ninsori abundente peste 1.100-1.200 de metri, coborând seara spre 700-800 de metri.

În contrast, regiunile Abruzzo, Molise și Sicilia vor beneficia de condiții însorite.

Sfaturi pentru românii din Italia

Persoanele care trăiesc pe teritoriul Italiei sunt sfătuiți să se pregătească pentru un alt episod de vreme capricioasă, cu ploi abundente, ninsori și rafale puternice de vânt care vor afecta țara în următoarele zile. Specialiștii meteo recomandă monitorizarea atentă a actualizărilor și adoptarea măsurilor de precauție necesare pentru a face față acestor condiții extreme.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel