Acest tip de acizi poate fi găsit în margarină, produse de tip fast food, mezelurile, produsele de patiserie, prăjituri, biscuiţi, popcorn pentru microunde, chipsuri, mâncarea semi-preparată sau supe la plic,scrie europafm.ro.
După 1 aprilie 2021 produsele alimentare care nu respectă normele europene nu vor mai putea fi introduse pe piaţă.
În România, se estimează că alimentele bogate în acizi trans duc la apariţia unor boli care ucid anual aproximativ 3.000 de români.
Danemarca, Elveţia, Austria, Islanda, Norvegia şi Ungaria au introdus deja în legislaţia proprie limita de 2g de acizi trans / 100g de grăsimi în alimentaţie, înainte ca Bruxelles-ul să o impună.În Germania, Olanda şi Marea Britanie s-a negociat cu procesatorii scăderea voluntară a conţinutului de acizi trans.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News