Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Prizonieri ai zăpezilor”. Șoferi români de TIR, blocaţi în troiene 35 de ore, fără mâncare şi fără apă: „Nu ne bagă nimeni în seamă. Noroc cu o bătrânică”
WhatsApp
Nu mai sunt coduri de vreme rea, dar problemele rămân. Zeci de români au stat 35 de ore blocaţi în troiene pe un drum din Galaţi, fără mâncare şi fără apă.  Oamenii se plâng că autorităţile aşteaptă să vină primăvara ca să-i deszăpezească. 
„Prizonieri ai zăpezilor”. Șoferi români de TIR, blocaţi în troiene 35 de ore, fără mâncare şi fără apă: „Nu ne bagă nimeni în seamă. Noroc cu o bătrânică” FOTO: captură video Observator

La 40 de kilometri de Galaţi, şoferii stau aliniaţi în maşini pe drum, prizonieri ai zăpezilor. Au făcut noapte albă, în ger, fără apă şi mâncare, relatează Observator. Cu toţii aşteaptă o salvare de la autorităţi. „De 28 de ore (n.r. stăm). Sâmbătă dimineaţă m-am pornit de la Chirana, am mers patru ore, am ajuns aici şi de atunci stăm. Am mâncat două pateuri, o pâine şi o sticlă de apă, atât. Nu ne bagă nimeni în seamă. A fost o bătrânică şi a adus o sacoşică cu un peşte, atât. Autorităţile? Nimic. Trec pe lângă noi, să aşteptăm până să vină ordin de la prefect”, spune un șofer român. 

Întrebat de cât timp stă pe loc, un alt şofer răspunde: „De 27 de ore! 27 de ore de pauză am. Magazinul aproape, dar cam nu este nimic la magazin, nici pâine, nici nimica. Nu ştim nimic, nu vine nimeni, nu se opreşte nimeni”. „Nu se acţionează deloc, aşteaptă să vină zăpada”, se plânge altcineva.

 

Explicaţiile autorităţilor. „Intervenţia este foarte grea”

 

Între timp, în zonă ajunge şeful Poliţiei. „Intervenţia este foarte, foarte grea din cauza numărului mare de camioane care au rămas blocate pe partea dreapată a drumului”, a precizat Marius Mototolea, IPJ Galaţi. Echipei Observator i s-a părut ciudat că e prima autoritate care vine aici. „Nu pot să răspund la această întrebare”, a replicat acesta.

În zonă intervine un sigur utilaj de deszăpezire, dar acela este privat! Un muncitor al companiei private de drumuri ridică din umeri. Nu ştie câte utilaje intervin şi spune că la Drumuri nu e „nimeni”. Disperaţi, oamenii sună la 112. 

Şofer: Mi s-a spus că sunt utilaje... Eu nu văd niciun utilaj. 

Operator ISU: Păi nu trebuie să le vedeţi dumneavoastră!

După ce reporterii din teren cer explicaţii autorităţilor, apar ca din senin şi primele utilaje. 

Reporter: Câte utilaje sunt de la Drumuri Naţionale, pe drumul ăsta, DN25, unde e blocajul, în afară de dumneavostră?

Muncitor: Azi-noapte eu am fost! 

„Pe Drumul Naţional 25, la Tudor Vladimirescu, au ajuns primele utilaje la ora 11:30. În schimb, dispeceratul Societăţii de Drumuri Naţionale nu ştie câte utilaje are aici”, spune reporterul Observator. Abia la ora 15, şoseaua a fost deblocată, iar şoferii şi-au putut continua drumul. După 35 de ore în zăpadă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel