Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primul tren pe ruta China - România a plecat cu succes din Wuhan. Destinația finală este Constanța
WhatsApp
Primul tren pe ruta China - România a plecat cu succes din municipiul Wuhan.
Contract feroviat de 441 milioane de euro în România

„Primul tren pe ruta China-România în cadrul China Railwaye Express a plecat cu succes de la municipiul Wuhan. Trenul, compus din 50 de vagoane încărcate plin cu cuptoare de temperare din sticlă, țesături, echipamente mecanice și produse de uz zilnic, a pornit de la Gara Wujiashan, Wuhan a Companiei Căii Ferate a Chinei”, scriu reprezentanții Ambasadei Chinei în România pe pagina oficială de Facebook.

Trenul va trece granița prin orașul Qorğas Qalası, străbătând Kazahstan, Georgia și traversând Marea Caspică și Marea Neagră. Destinația finală este Constanța, România, prin transport combinat feroviar-mare.

 

Vezi și

 

Spania oferă bilete de tren gratuite pentru călătoriile pe rute scurte și medii

 

Începând cu data de 01 septembrie, în Spania vor fi oferite bilete de tren gratuite. Guvernele din mai multe state ale Uniunii Europene, dar și autorități regionale sau chiar locale s-au lansat în această vară într-o adevărată cursă a ieftinirii biletelor la transportul public, inclusiv la cel feroviar. Tonul l-a dat Germania și apoi au urmat Franța și Spania. 

Spania oferă bilete gratuite de tren pentru pasagerii care circulă pe rute scurte și medii cu distanțe de până la 300 kilometri. Măsura va fi în vigoare în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2022, în încercarea de a ajuta populația să treacă mai ușor peste scumpirile la carburanți.

Noua măsura are ca scop încurajarea utilizării trenurilor și este valabilă pentru călătoriile operate de Cercanias, Rodalies și Media Distancia, în special pe distanțe scurte și medii, de până la 300 kilometri. De menționat faptul că această facilitate nu se aplică pe rutele pe distanțe lungi și nici pe liniile de mare viteză AVE, AVANT și AVLO.

Guvernul spaniol a aprobat recent o reducere de 30% pentru toate mijloacele de transport în comun, inclusiv metroul, autobuzele și tramvaiele.

Reducerile feroviare de 100% se vor aplica la călătoriile cu bilete cu mai multe călătorii pe cercanías (servicii de navetiști) și media distancia, sau rute de distanță medie (mai puțin de 300 km). Măsura se adresează în principal deținătorilor de abonamente spanioli, dar turiștii ar putea profita de ea dacă ar cumpăra bilete cu mai multe călătorii.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel