Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cine este prima sportivă din România care a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024
WhatsApp
Delvine Relin Meringor s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, după ce a încheiat pe locul al treilea maratonul de la Barcelona, cu timpul de 2h.20:48. Este de fapt a doua cea mai bună performanță din istoria acestei probe în România.
Cine este prima sportivă din România care a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024  / Foto: Facebook

Delvine Relin Meringor este antrenată de Valentin Anghel, iar sportiva stelistă a realizat baremul de participare la JO din 2024, devenind astfel primul sportiv (indiferent de sex) care obține calificarea din delegația României.

Competiția aflată la a 44-a ediție s-a desfășurat în acest weekend la Barcelona, cu participarea a 15200 de alergători dintre care 3600 în proba feminină.

 

Delvine Relin Meringor, calificată în proba de maraton de la JO 2024 de la Paris

 

În vârstă de 30 de ani, Delvine Relin Meringor este de origine kenyană și a obținut cetățenia română în 2021. La cursa din Spania, a obținut al doilea cel mai bun timp din istoria probei, în România.

Maratonul de la Barcelona a fost câștigat de Zeineba Yimer Worku (Etiopia), cu 2h.19:44, iar pe locul al doilea s-a situat Selly Chpeyego (Kenya) cu 2h.20:04.

Delvine Relin Meringor a câștigat, anul trecut, medaliile de aur în probele de 5.000 m și 10.000 m, la Campionatele Naționale ale României de la Târgu Jiu.

 

 

„Voi da totul pentru o medalie la Paris”

 

„România este acum țara mea și sunt fericită de alegerea făcută. La clubul Steaua toată lumea este drăguță cu mine și sunt ajutată de fiecare dată când e nevoie. Sper să fac concursuri cât mai bune și să obțin medalii la competițiile importante ce vor urma. Principalul obiectiv rămâne concursul olimpic de la Paris”, a spus în urmă cu ceva timp Delvine Meringor pentru siteul oficial al celor de la Clubul Sportiv al Armatei Steaua.  București. 

Jocurile Olimpice de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie - 11 august 2024, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel