Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primele informații din ancheta în cazul accidentului feroviar din Teleorman. Cine este vinovat
WhatsApp
Conform specialiștilor care se ocupă de ancheta în cazul accidentului feroviar din Teleorman, aceasta ar putea dura chiar şi un an. Deși aceștia au investigat situația ieri, până în toiul nopții, concluziile nu vor fi făcute publice în viitorul apropiat. 
Primele informații din ancheta în cazul accidentului feroviar din Teleorman. Cine este vinovat

Două anchete diferite au loc în același timp, în paralel. Una este cea care a fost deschisă de cei de la CFR,  și una deschisă de către Agifer care va trebui să demonstreze și să arate modul în care s-a produs acest incident feroviar la aproximativ o oră și jumătate - două de Capitală. 

Mai exact, este vorba despre un dosar penal care a fost deschis in rem. Astfel se vor desfășura cele două anchete în paralel, pe de o parte de procurori, pe de altă parte de către experții Agifer.

Vezi și: ISU Teleorman: 12 persoane au fost rănite în incidentul feroviar. Patru se află la spital

 

Calea ferată a fost eliberată. A cui a fost vina

 

În timpul nopții vagoanele au fost ridicate. O parte dintre mașinile care se aflau pe calea de rulare au fost la rândul lor îndepărtate. A fost o muncă extrem de grea, deoarece este vorba de sute de tone care a trebuit să fie remontate, să fie puse pe liniile de cale ferată, iar mai apoi vagoanele să fie îndepărtate pe o linie secundară. 

Traficul feroviar s-a desfășurat normal pe timpul nopții spre și dinspre București, întrucât există mai multe linii pe care trenurile de pasageri au fost deviate.

În momentul de față, adevărul sr putea fi undeva la mijloc. Conform unei prime supoziții în urma cercetărilor rezultă că cel care ar fi greșit ar fi fost mecanicul locomotivei care se afla în trenul de pasageri care venea dinspre Arad spre București. Însă, dntr-o altă perspectivă, anchetatorii nu ar exclude nicio altă posibilitate care ar putea interveni în cadrul acestei anchete, conform Observator.

Vezi și: Planul Roşu de Intervenţie activat, după anunţarea deraierii unui tren în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel