Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prima ninsoare a acestui an, în România. O toamnă rece şi urâtă s-a instalat la munte
WhatsApp
O toamnă rece şi urâtă s-a instalat la munte, unde a nins din abundenţă şi chiar a suflat viscolul. În zori, zăpada acoperise drumuri şi poteci, iar pe Transfăgărășan au ieşit utilajele de deszăpezire.
PRIMA NINSOARE a acestui an, în ROMÂNIA. O toamnă rece şi urâtă s-a instalat la munte

Mai rău este că din această noapte intră în vigoare şi un cod galben. Vântul va avea şi 80 de km pe oră la rafală, în special în zonele foarte înalte. La câmpie, în schimb, apare iar soarele, şi încălzeşte atmosfera la final de săptămână.

Din noaptea de miercuri spre joi, ninge serios pe creste. În Masivul Postăvaru, în zorii zilei totul era acoperit de un strat alb de zăpadă. Este prima ninsoare din acest an. Anul trecut, aici, a nins abia la sfârşit de octombrie.

 

Turiștii, luați prin surprindere

 

„În Masivul Postăvaru, la prânz, erau -5 grade Celsius. E drept că e puțin neobișnuit să vezi deja totul alb, în condițiile în care, jos, în stațiune, nu a nins. Ai impresia că trăiești două anotimpuri într-o zi. Este ceață și, din păcate, nu ne putem bucura de peisaj în totalitate. Vreau să vă arăt însă firele de iarbă îmbrăcate în fulgi de gheaţă care arată spectaculos”, transmite Știrile PRO TV.

Turiștii care au urcat pe munte au fost luați prin surprindere.

La Bâlea Lac, zăpada rezistă şi la orele amiezii, iar oamenii zgribuliţi, veniţi cu încălţăminte uşoară, au cam tremurat. Drumarii au împrăştiat material antiderapant încă de dimineaţă. Aici, o dată cu zăpada, a venit şi ceața, iar imaginile de pe şosele sunt de iarnă autentică.

În Harghita, peisajul părea unul de la staţiile meteo polare. În Masivul Făgăraş, stratul de zăpadă a depăşit 10 centimetri şi are toate şansele să crească în următoarele zile.

Şi pe Transfăgărășan, utilajele de deszăpezire au ieşit la treabă şi au împrăştiat 10 tone de material antiderapant pe ambii versanţi ai masivului.

 

Întregul lanţ carpatic trece printr-un episod de iarnă autentică

 

Potrivit meteorologilor, întregul lanţ carpatic trece printr-un episod de iarnă autentică. Un cod galben de viscol intra în vigoare din această seară până mâine, în zona montană înaltă.

Vremea rece s-a simţit şi în judeţul Cluj, la cota 1800. La staţia meteo de pe Vârful Vlădeasa, din Apuseni, a nins în mai multe reprize.

Meteorologii spun însă că de mâine, vremea se încălzeşte treptat, şi ne vom bucura şi de zile călduroase de toamnă. La munte, însă, temperaturile vor creşte abia de duminică.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel