Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șefii diplomației americane și israeliene, prima întâlnire
WhatsApp

Secretarul de stat american, Antony Blinken, s-a întâlnit prima dată, duminică, cu omologul său israelian Yair Lapid, acesta fiind  primul contact personal între administrația Joe Biden și coaliția care a pus capăt mandatului lui Benjamin Netanyahu, anunță AFP.

Lapid, arhitectul coaliției eterogene și viitor prim-ministru conform pactului guvernamental, s-a întâlnit la Roma cu Blinken, care își încheie turneul european în Italia după ce a vizitat Germania și Franța.

Temele de discuții au privit restabilirea acordului de la Viena din 2015 privind capacitatea nucleară a Iranului, abandonat sub Administrația Donald Trump și conservarea fragilității acordului de încetare a focului din Gaza după războiul recent de 11 zile între Israel și mișcarea palestiniană Hamas care controlează acel teritoriu.

Împotriva criteriilor Israelului, care consideră Iranul o amenințare directă, noul președinte american Joe Biden a decis să negocieze revenirea țării sale la acest acord, care prevedea înmuierea sancțiunilor internaționale împotriva Republicii Islamice în cazul în care aceasta își reduce programul de dezvoltare nucleară.

Lapid, care peste doi ani trebuie să-și schimbe funcțiile cu actualul prim-ministru naționalist Naftali Bennett, a descris drept „periculoase” și „ostile” relațiile guvernului Netanyahu cu partidul democratic și țările europene.

Sursă foto - Facebook Antony John Blinken

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel