La consultările de marţi participă şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi preşedinţii Comisiilor de învăţământ din Parlament, Monica Anisie şi Natalia Intotero.
Consilierul prezidenţial Ligia Deca a prezentat, marţi, propuneri ale proiectului "România Educată". Între acestea se numără Bacalaureat unic axat pe competenţe minime, indiferent de forma de învăţământ, şi posibilitatea ca liceele, unde cererea depăşeşte oferta, să poată organiza examen de admitere înaintea Evaluării Naţionale. Deca a explicat că proiectul "România Educată" este o viziune şi nu o lege şi că urmează ca săptămâna viitoare Guvernul să adopte un memorandum prin care să fie asumate termene concrete cu privire la acest proiect.
Preşedintele Klaus Iohannis a început, luni, seria de consultări, cu reprezentanţii coaliţiei de guvernare.
Miercuri, şeful statului va avea consultări cu partenerii de dialog social din zona educaţiei şi cu reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale implicate în proiectul "România Educată".
Administraţia Prezidenţială a informat, săptămâna trecută, că, în cadrul discuţiilor, vor fi prezentate principalele zone de reformă şi linii de acţiune ale proiectului "România Educată", în vederea realizării unui consens social şi politic, care să garanteze implementarea sa şi asumarea transpartinică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News