Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Președintele FRF anunță de ce pleacă Edi Iordănescu de la echipa națională: „Nu au existat probleme de ordin financiar”
WhatsApp
Răzvan Burleanu, președintele FRF, în vârstă de 40 de ani, a discutat despre plecarea lui Edi Iordănescu de la conducerea echipei naționale a României și despre viitorul primei reprezentative.
Edi Iordănescu, selecționerul Româneii (Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim)

„Îi suntem recunoscători lui Edi Iordănescu pentru faptul că în mandatul lui am reușit să producem cea mai importantă performanță sportivă din ultimii 24 de ani. În urma lui rămâne o echipă unită și disciplinată care s-a maturizat din punct de vedere sportiv și care are potențialul de a-și atinge noi limite în ceea ce privește performanța sportivă. Aceasta este și cea mai importantă moștenire a lui Edi Iordănescu.”, declară Răzvan Burleanu, conform Antena 3 CNN.

 

Ne dorim ca drumurile noastre să se poată reîntâlni

 

„Nu au existat probleme de ordin financiar la discuții, probleme privind durata sau probleme în ceea ce privește situația staff-ului tehnic. Toate au fost agreate între mine și Edi înainte de plecarea la Euro. Singurul element care îl determină pe Edi să nu meargă mai departe la echipa națională este acela că își dorește să fie mai aproape de familie pentru o anumită perioadă de timp. După cum ați văzut, am amânat la maxim această decizie.

Abia ieri am avut confirmarea oficială. Am sperat până în ultimul moment că se va răzgândi. Edi Iordănescu a meritat și merită tot respectul. Îl înțeleg perfect în această decizie.

Edi a trecut prin multe provocări. Mulți care vor să continue azi, la finalul lui 2022, îi spuneau să plece. Suporterii să nu se supere pe decizia lui Edi, să-l înțeleagă. Mâine se convoacă comisia tehnică, la 10:30, pentru ca apoi, cu propunerile lor, să mergem mai departe.”, mai  spune acesta.

 

Vrem un selecționer care să ducă actualul lot la potențialul maxim și să ne ducă la Campionatul Mondial

 

„Ne dorim ca actuala Generația de Suflet să continue să inspire. Am o relație apropiată cu el. Ne-am dorit să continuăm cu el. Indiferent de rezultate, ne-am fi dorit să continuăm, fiindcă procesul a stat la baza acestui succes. Motivul principal al despărțirii a fost că vrea să se odihnească. Fiindcă consumul a fost gigantic, cred. Mi-a spus că nu va semna cu niciun alt club în perioada următoare. Echipa națională e foarte atractivă, dar ai nevoie de ambele părți pentru un angajament. E insuficient ca noi să vrem, e nevoie și de dorință din partea lor”, a explicat Răzvan Burleanu.

Nu ne-am atins potențialul maxim. Trebuie să demonstrăm în următorii 4-5 ani că suntem de acest nivel. E visul nostru, și visul jucătorilor să mergem la Campionatul Mondial. Dar vrem, de asemenea, să inspirăm noi generații, și pe teren, și în afară. Jucătorii de primă reprezentativă trebuie să comunice, să fie apropiați de ceea ce vor să vadă fanii. Prin ce am făcut până acum, vedem că avem creștere de 4x a bazei de selecție. Trebuie să ne asigurăm că cei care vin vor fi mai buni decât noi”, a completat președintele FRF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel