Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Presa internațională scrie că România a făcut "blat" cu Slovacia. Gazzetta dello Sport: "Un biscotto gustos"
WhatsApp
Unele dintre cele mai mari publicații de sport din Europa sugerează că meciul dintre România și Slovacia, în urma căruia ambele echipe s-au calificat în optimile Campionatului European de Fotbal, a fost un "blat". Termenul folosit este cel de "meci biscotto", o expresie folosită în Italia pentru a descrie un meci de fotbal aranjat, în care cele două echipe s-au înțeles asupra unui rezultat, tacit sau explicit.  

Unele publicații sportive din Europa sugerează că rezultatul așteptat al confruntării dintre România și Slovacia s-a concretizat, scorul de 1-1 asigurând calificarea ambelor echipe în optimile de finală.

Ziarul italian Gazzetta dello Sport publică un articol intitulat "Slovacia – România, un biscotto savuros; 1-1 și ambele ajung în optimi" 

"Se termină în cel mai bun mod posibil pentru ambele echipe. Un scor de 1-1 care garantează calificarea în optimile de finală atât pentru România, ca prima în grupa E înaintea Belgiei, cât și pentru Slovacia, care termină pe locul trei (toate cu 4 puncte) și va fi printre echipele recalificate. La Frankfurt, totul se întâmplă în prima repriză: Duda deschide scorul cu o lovitură de cap, Marin răspunde cu un penalty. Echipa națională a lui Calzona creează mai multe ocazii, dar în cele din urmă este mulțumită de rezultat", au scris jurnaliștii publicației Gazzetta dello Sport.

L’Equipe informează că Franța va întâlni Belgia în optimi, menționând în același timp că România a terminat pe primul loc în Grupa E.

Cotidianul spaniol Marca sugerează că meciul a fost arânjat

 

Și cotidianul spaniol Marca vorbește despre un "meci biscotto". "Un biscotto bine disimulat… și toată lumea este mulțumită", este titlul articolului referitor la meciul dintre Slovacia și România.

"Ultimele zece minute au fost caracterizate de pase și degajări fără prea mare efort și fără prea multe întreruperi. La final, ambele echipe au sărbătorit calificarea pe teren", scriu jurnaliștii spanioli. 

marca-meci-biscotto_68758000

Publicația germană Kicker a publicat un articol cu titlul: 'Fără pact de neagresiune, Slovacia și România sărbătoresc accederea în optimi".

"Având în vedere rezultatul și terenul dificil din cauza ploii, nu a fost surprinzător că spre final niciuna dintre echipe nu și-a mai asumat riscuri. Și, chiar dacă nu a fost ca „rușinea de la Gijon”, partida s-a încheiat totuși cu un rezultat convenabil pentru ambele echipe", scriu la rândul lor jurnaliștii germani.

România s-a calificat în optimi la EURO 2024

 

Pe o ploaie torențială și un vânt puternic, jucătorii Generației de suflet au împlinit visul a milioane de români și s-au calificat în optimile EURO 2024. Selecţionata României s-a calificat în optimile de finală din postura de câştigătoare a Grupei E, după 1-1 (1-1) cu Slovacia, miercuri seara, pe Frankfurt Arena.

Tricolorii au trecut pentru a doua oară de faza grupelor, după ediţia din 2000, însă acum au reuşit să termine pe primul loc.

Slovacia, care s-a calificat şi ea în optimi, de pe locul al treilea, a deschis scorul prin Ondrej Duda (24), dar România a egalat din penalty, prin Răzvan Marin (37).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel