Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Presa germană: Culesul sparangelului, oprit. Muncitorii români, cazați în containere, lângă stația de epurare și cimitir
WhatsApp
Protestul lucrătorilor sezonieri români de la ferma de sparanghel din Bornheim a continuat şi miercuri. Astfel, lucrările de recoltare a sparanghelului au fost oprite.
Foto ILUSTRATIV

Iata ce scrie presa din Bonn:

"Mininstrul Muncii din România, Violeta Alexandru, a ajuns miercuri, în jurul prânzului, la protestatarii români, fiind întâmpinată cu apaluze. Ulterior, ministru Muncii al României a vorbit cu lucrătorii români. Astfel, în cadrul călătoriei sale în Germania, politicianul român şi-a făcut, miercuri, o idee despre situația lucrătorilor români, care lucrează la recoltarea de sparanghel în Bornheim.

Muncitorii sezonieri sunt adăpostiți în containere rezidențiale, din vecinătatea stației de epurare și a cimitirului. Recent, autoritățile au criticat condițiile de igienă. De asemenea au existat critici şi pentru salariile neplătite, scrie general-anzeiger-bonn.de

Reamintim că muncitorii sezonieri români protestează de vineri. Aceștia sunt susținuți de Uniunea Muncitorilor Liberi (FAU), un sindicat anarhist care apare în mai multe rapoarte privind protecția constituției. Angajatorul a dat asigurări lucrătorii vor primi cel puțin salariul minim. Cu toate acestea, lucrătorii sezonieri ar trebui să iasă în câmp pentru a lucra şi pentru a fi plătiți.

Unul dintre activiștii care au luat apărarea sezonierilor este Erich Mocanu. Conform declarațiilor sale, bărbatul ar avea origini românești şi a locuit la Bonn timp de 17 ani. înainte de a se muta în sudul Germaniei. Potrivit lui Mocanu, el este fondatorul asociației „Îngerii au nevoie și de îngeri păzitori", care activează pentru ajutorarea persoaneleor nevoiașe, în special de origine română. Din cauza pandemiei Covid 19, situația dificilă din fermele care găzduiesc muncitori sezonieri s-a accentuat, spune el. În Bornheim, se adaugă şi problema falimentului".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel