Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Presa franceză a promovat un videoclip fals în care ”suporterii români scandau mesaje pro-Putin” în timpul meciului cu Ucraina la EURO 2024
WhatsApp
Manipulare virală. Un videoclip trucat în care ”românii strigă mesaje pro-Putin” în timpul meciului cu Ucraina la EURO 2024 a fost preluat și promovat de presa franceză.
Sursă foto: agerpres.ro / sudinfo.be

În timpul meciului de fotbal dintre România și Ucraina, desfășurat pe 17 iunie 2024 în cadrul UEFA Euro 2024, a circulat pe rețelele de socializare un videoclip viral care pretindea că suporterii români scandau numele președintelui rus Vladimir Putin. Imaginile, filmate în tribunele stadionului Alianz Arena din München, au fost preluate și difuzate pe larg de mai multe media internaționale, inclusiv în Franța.

1. Foto: Capt... (videoclip-fals_06372600.JPG)

Foto: Captură de ecran cu videoclipul fals / Sursă: sudinfo.be

Cu toate acestea, AFP a determinat că videoclipul a fost manipulat pentru a adăuga sunetul unui alt incident din 2021, în care suporterii ucraineni scandau sloganuri anti-Putin într-un stadion din România. Jurnaliștii AFP prezenți la meci nu au semnalat nicio scandare legată de Vladimir Putin din partea suporterilor români, iar UEFA a confirmat că videoclipul care circulă online este fals.

Mass-media franceză, inclusiv BFMTV și SoFoot, au preluat inițial informația despre presupusele scandări ale suporterilor români, dar au fost nevoite să-și corecteze articolele după ce s-a confirmat că aceste informații sunt incorecte.

Le Parisien a modificat și el inițialul său titlu senzationalist, recunoscând că informațiile inițiale erau greșite și remarcând fenomenul de propagare a știrilor false pe rețelele sociale în timpul unor evenimente de amploare precum Euro 2024.

------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
pixel