Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Premierul Nicolae Ciucă o consideră nevinovată pe Simona Halep. Tenismena: "Mi-au ucis reputația și m-au ucis ca jucătoare de tenis"
WhatsApp
Simona Halep, susținută de toată România! Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a confirmat că premierul Nicolae Ciucă o consideră nevinovată și că cetățenii români trebuie să îi fie alături.

Jucătoarea de tenis se confruntă cu a doua acuzație de încălcare a regulamentului antidoping, în legătură cu "nereguli în pașaportul său biologic".

În această situație, purtătorul de cuvânt al Guvernului a subliniat că jucătoarea beneficiază de sprijinul premierului Nicolae Ciucă, care consideră că ea este nevinovată.

Dan Cărbunaru a exprimat public sprijinul lui Nicolae Ciucă pentru Simona Halep.

 

„Simona este nevinovată şi este datoria noastră ca cetăţeni români să fim alături de ea”

 

„Premierul Nicolae Ciucă a făcut public sprijinul pe care îl acordă Simonei Halep. Domnia sa consideră că Simona Halep este judecată astăzi într-un mod absolut incorect faţă de ceea ce a însemnat Simona Halep şi înseamnă în continuare pentru România.

Din punctul domniei sale de vedere, Simona Halep este nevinovată şi este datoria noastră ca cetăţeni români să fim alături de ea. Reprezintă o etapă importantă din istoria tenisului românesc feminin. Ne-a oferit fiecăruia dintre noi bucuria succesului pe care l-a obţinut pe terenurile de tenis.

Am fost alături de ea atunci când a jucat, a câştigat şi am fost mândrii atunci. Este bine, mai ales în aceste momente complicate pentru ea, să îi fim alături cu toţii”, a afirmat Dan Cărbunaru.

De asemenea, el a menționat că „ar fi nedrept faţă de Simona Halep ca, înaintea vreunui verdict final, să ne grăbim să judecăm ceea ce ce întâmplă în acest context. Aceasta este poziţia pe care premierul şi-a asumat-o public”, a încheiat Dan Cărbunaru.

 

Halep: „Mi-au ucis reputația și pe mine ca jucător profesionist de tenis”

 

Jucătoarea română de tenis nu a avut încă ocazia de a-și apăra nevinovăția în instanță, iar miercuri, ITF și ITIA au amânat pentru a treia oară audierea pe care jucătoarea română de tenis era programată pentru sfârșitul acestei luni.

O lovitură pentru Halep, care a emis miercuri un comunicat în care a răbufnit din nou la adresa celor două instituții, după ce a rămas cu dorința de a-și exprima versiunea sa. Aceasta este declarația integrală a lui Halep.

"Încă o dată în această seară, sunt devastată. ITF (ITIA) a făcut-o din nou. Pentru a treia oară mi-au amânat audierea pentru încă o lună!

Aștept să fiu judecată din octombrie anul trecut. În decembrie am reușit în sfârșit, datorită experților, să dovedesc că lotul de supliment pe care l-am folosit a fost contaminat, ceea ce a dus la un rezultat pozitiv la controlul antidoping.

Am cerut, pentru că așa prevede regulamentul antidoping, o audiere accelerată: este dreptul meu, așa scrie în regulament!

Din păcate, ITF (ITIA) mi-a amânat audierea de trei ori. Mi-au refuzat dreptul de a fi judecat de un tribunal independent și nu m-au lăsat să particip la niciun turneu timp de opt luni.

Acum știu că voi rata Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. Ca să nu mai vorbim de faptul că îmi voi pierde toate punctele și clasamentul.

Nu numai că mi-au ucis reputația, dar m-au ucis și pe mine ca jucător profesionist de tenis, ca să nu mai vorbim de consecințele asupra sănătății mintale.

Această nerespectare a regulilor de către ITF (ITIA) cu privire la audierea rapidă pe care ar trebui să o am, este atât de lipsită de respect față de mine încât nu am cuvinte....

Dreptatea amânată înseamnă dreptate refuzată.", scrie Simona Halep.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel